1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KKTC MÜLTECİ KAVŞAĞI OLDU
KKTC MÜLTECİ KAVŞAĞI OLDU

KKTC MÜLTECİ KAVŞAĞI OLDU

AKIN AKIN GELİYORLAR

A+A-

Güney Kıbrıs’a kaçmak isterken yakalanan 12 mültecinin Türkiye’ye iade edileceği belirtilirken, bu kez de Yenierenköy açıklarında 24 Mülteci daha yakalandı

Suna ERDEN

Türkiye’de insan tacirleri aracılığıyla tekne ile Mersin’den Kuzey Kıbrıs’a getirilen ve Lefkoşa’da Dumlupınar bölgesinden yasa dışı yollarla Güney Kıbrıs’a gitmeye çalışırken yakalanan Suriyeli mülteciler ile kaçmaları için onlara yardım eden Özkan Koşar ve Anmar Akkour dün yeniden mahkemeye çıkarıldı. Mülteciler Askeri Mahkemeye çıkarılırken, iki zanlı ise kaza mahkemesine getirildi. Mülteciler Türkiye’ye iade edilmek üzere 10 gün süreyle cezaevine gönderilirken dün sabah Yenierenköy açıklarında 24 Mülteci daha tespit edildi.

ÇOCUKLAR GÜNEY’DEKİ KAMPA GÖNDERİLECEK

Lefkoşa’da sınırda yakalanan 14 Mülteciden 12’si dün Askeri Mahkemeye çıkarıldı. Askeri Mahkeme’deki duruşmada mültecilerle ilgili soruşturmayı yürüten polis, 17 Ekim tarihinde Mersin’den tekne ile ülkemize yasadışı giriş yapan ve 19 Ekim tarihinde Lefkoşa Dumlupınar bölgesinde askeri yasak bölgeyi ihlal ederek Güney Kıbrıs’a geçmek isterken yakalanan mülteciler ile ilgili soruşturmanın tamamlandığını söyledi. Polis, çocuk olan iki mültecinin Birleşmiş Milletler Yüksek Komiserliğinin Güney Kıbrıs’ta bulunan Mülteci kampına kabul edildiğini ve oraya iadelerinin yapılacağını belirtti. Polis, geriye kalan 12 Mültecinin ise Türkiye’ye iadeleri için çalışmalar olduğunu bu nedenle sürecin tamamlanması için mahkemenin uygun göreceği bir teminata bağlanmalarını talep etti. Mahkeme, iade işlemleri tamamlanıncaya kadar 10 gün süre ile cezaevine gönderilmelerine emir verdi.

TACİRLERİN İNSAN PAZARI KAMERALARA YANSIDI

Kaza mahkemesindeki duruşmada ise zanlılar Özkan Koşar ve Anmar Akkour hakkındaki soruşturmayı yapan polis, iki zanlının mültecilerin Güney Kıbrıs’a geçmesine yardımcı olduklarını ve bu nedenle tutuklandıklarını söyledi. Polis, zanlıların bölgede incelenen kamera kayıtları neticesinde tespit edildiğini ve mültecileri bölgeye indiren araç ile zanlıların kullanımında bulunan aracın buluştuğunun güvenlik kameraları tarafından kaydedildiğini belirtti. Polis, zanlılar hakkındaki soruşturmanın henüz tamamlanmadığını belirterek, 4 gün daha poliste tutuklu kalmasını talep etti. Mahkeme talebi kabul etti.

AKIN AKIN GELİYORLAR

Lefkoşa’da sınırı geçmeye çalışırken yakalanan 14 mülteci ile ilgili işlemler tamamlanırken bu kez Yenierenköy açıklarında 24 Mülteci daha tespit edildi. Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı, saat 12.00 sıralarında Yenierenköy açıklarında tespit edilen bir teknede 24 mültecinin Sahil Güvenlik Komutanlığı tarafından düzenlenen operasyonla yakalandığını açıkladı. GKK’dan yapılan açıklamada, mültecilerin Yenierenköy balıkçı barınağına götürülerek yasal işlemlerin yapılabilmesi için polise teslim edildiği bildirildi.

Star Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.