1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KKTC OTELLERİNDEN ŞİKAYETÇİ
KKTC OTELLERİNDEN ŞİKAYETÇİ

KKTC OTELLERİNDEN ŞİKAYETÇİ

KKTC’deki otellerin,

A+A-

 

“CAZİP TEKLİFLER VEREREK ALMANYA PİYASASINI ELE GEÇİRMEYE ÇALIŞIYORLAR, REKABET EDEMİYORUZ. ALMANLAR BİZİM AÇIMIZDAN YİTİRİLMİŞTİR”

Rum Turizm Acenteleri Birliği, KKTC’deki otellerin, Alman seyahat acentelerine cazip teklifler vererek Almanya piyasasını ele geçirme çabaları bulunduğunu ve bununla rekabet edemediklerini açıkladı.

Simerini’nin, “Turizm Acenteleri Birliği Başkanı Tehlike Çanlarını Çalıyor” başlıklı haberinde, Rum Turizm Acenteleri Birliği Başkanı Viktor Mandovanis, KKTC’deki otellerin Alman turizm acentelerine kişi başına 100 Euro’nun üzerinde teklif verdiklerini belirterek “Bu bizim veremeyeceğimiz bir şeydir ve bu şekilde kış sezonunda Alman turist getiremiyoruz. Almanlar bizim açımızdan yitirilmiştir” dedi.

Rus-Ukrayna-Avrupa krizinin Güney Kıbrıs’ı doğrudan etkilediğini söyleyen Mandovanis, Güney’e Rus turist gidişindeki artışın, Rus turistlerin İspanya, İtalya ve Yunanistan gibi öteki Avrupa-Akdeniz ülkelerine gidişlerindeki düşüşten kaynaklandığını anlattı.

Mandovanis kendilerini asıl kaygılandıran şeyin, Rus piyasasında turistik paketlerin yüksek teklifli, Rus-Ukrayna-Avrupa krizi nedeniyle talebin ise düşük kalması olduğuna vurgu yaptı. Bunun yanında Rus rublesinin son 6-9 aydır Euro karşısında değer kaybetmesinin ve kriz nedeniyle Rus askerlerinin ve asker ailelerinin yurtdışına çıkış yapmalarının yasaklanmasının da Rus piyasasında talebi düşürdüğünü anlattı, şunları ekledi:

“Rus seyahat ve turizm acenteleri 6-8 ay önce program yaparken özgür Kıbrıs ile ilgili duruma fazla güvendiler, şu anda kendilerini kriz vurunca da yurtdışı tatil programları ve rezervasyonları azaldı. Özgür Kıbrıs gibi, yüzde 65-70 oranında İngiltere ve Rusya’ya bağımlı bir turizm merkezinde olgular çok zorlaşacak. Rus seyahat acentesine hesabını yanlış yaptığını ve kendisine yardım edemeyeceğinizi söyleyemezsiniz.

Ay. Napa’daki çoğu otel Rus seyahat ve turizm acentelerine bağımlıdır. Bir Rus acente sahibi sezon sonunda gelir de otele ‘son taksiti ödemeyeceğim, ısrar ederseniz kapatacağım’ derse ona ne cevap vereceksiniz? Bu ihtimal 2014 için de geçerli olabilir.” 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.