1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ‘’KKTC POLİS ÖRGÜTÜ’NDE İŞKENCE VE KÖTÜ MUAMELE VAR’’
‘’KKTC POLİS ÖRGÜTÜ’NDE İŞKENCE VE KÖTÜ MUAMELE VAR’’

‘’KKTC POLİS ÖRGÜTÜ’NDE İŞKENCE VE KÖTÜ MUAMELE VAR’’

Birleşik Kıbrıs Partisi, KKTC Polis Örgütü’nde işkence ve kötü muamele bulunduğunu iddia ederek, Başsavcı Aşkan İlgen’e suç duyurusunda bulundu...

A+A-

Birleşik Kıbrıs Partisi (BKP), polis nezaretinde işkence yapıldığı iddiaları üzerine, Başsavcı Aşkan İlgen’den Polis Genel Müdürü Ahmet Zaim ve iddialarda adı geçen polisler hakkında yasal süreç başlatmasını talep etti.

BKP Genel Başkanı İzzet İzcan, Başsavcı İlgen’i ziyaret ederek, polis örgütünde işkence ve kötü muamele iddiaları ile ilgili yasal süreç başlatılmasını içeren mektubu takdim etti.

Başsavcı Aşkan İlgen ile görüşmeye girmeden önce basına bilgi veren İzcan, Başsavcıya hitaben yazdığı mektubu da basın ile paylaştı.

BKP Genel Başkanı İzcan açıklamasında “Ziyaretimizin nedeni özellikle son dönemde polis teşkilatında yaşanan insanlık suçu kabul ettiğimiz işkence ve şiddet olaylarının artmasıdır” dedi. İzcan, işkenceye maruz kaldığı iddia edilenlerin fotoğraflarının ve olayla ilgili gazete haberlerinin mektupla birlikte Başsavcıya sunulacağını kaydetti.

İzcan, Başsavcıya yazdığı mektupta, Polis Örgüt’ünde işkence ve kötü muamelenin “olağan bir hal” aldığını iddia etti.

Yerel gazetede yer alan Deniz Ramadan ve Abdurahman Yıldız’ın işkenceye maruz kaldığı iddiaların bu konudaki son örnekler olduğunu savunan İzcan mektupta, işkence yaptığı öne sürülen polis memurlarının isimlerini de okudu.

KKTC mevzuatında da işkence ve kötü muamelenin suç teşkil ettiğini belirten İzzet İzcan mektupta, “Polis Örgütündeki işkence ve kötü muamelelerin sorumlusu saydığımız Polis Genel Müdürü Ahmet Zaim” ve dört polis memuru hakkında yasal işlem başlatılmasını talep etti.

Tak

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.