1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KKTC POLİSİNİ DARP EDEN 6 KİŞİ YAKALANDI
KKTC POLİSİNİ DARP EDEN 6 KİŞİ YAKALANDI

KKTC POLİSİNİ DARP EDEN 6 KİŞİ YAKALANDI

Yakalanan 6 kişi;

A+A-
Yurt dışına çıkışları yasaklandı

YDÜ’de geçtiğimiz cuma gecesi meydana gelen öğrenci olaylarında aranan 6 kişi daha gözaltına alındı

Yakın Doğu Üniversitesi’nde (YDÜ) 30 Mayıs gecesi polis ile öğrenciler arasında çıkan arbede sonrası, “mülke tecavüz, polisi darp ve görevinden men” suçlarından aranan ve önceki gün tutuklanan 6 öğrenci dün mahkemeye çıkarıldı.

Ceza Davaları Yargıcı Hale Ahmet Raşit’in huzurunda görüşülen davada, iddia makamı, Lefkoşa Polis Müdürlüğü Adli Şube Amirliği’nde görev yapan polis memuru Ayhan Arabi’yi tanık olarak dinletti.

Polis memuru Arabi, zanlılar Mehmet Şirinçağmar, Uğur Karademir, Kadir Aydoğdu, Yusuf Çalışkan, Abdullah Bayar, Seyit Han Ay’ın, YDÜ’de 30 Mayıs 2014 gecesi polis ile öğrenciler arasında çıkan arbede sonucunda “mülke tecavüz, polisi darp ve görevinden men” suçlarından methaldar olduklarını belirtti. Arabi, zanlıların aleyhine başlatılan tahkikatın tamamlandığını ve zanlıların ülkede öğrenci statüsünde bulunduklarını ve bu aşamada uygun bir teminata bağlanmasını talep etti.

Sunulan şahadeti dikkate alan Yargıç Hale Ahmet Raşit, zanlıların davalarında hazır bulunmasını sağlamak için yurtdışına çıkışlarının yasaklanmasına ve tüm seyahat belgelerini polise teslim etmelerine emir verdi.

Kıbrıs

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.