1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KKTC POLİSİNİN DEVRİYE VE DENETİM BAŞLATMASI
KKTC POLİSİNİN DEVRİYE VE DENETİM BAŞLATMASI

KKTC POLİSİNİN DEVRİYE VE DENETİM BAŞLATMASI

KKTC polisinin devriye ve denetim başlatması;

A+A-

Trafik Kazalarını Önleme Derneği Başkanı Mehmet Avcı, Polis Genel Müdürlüğü’nün (PGM) trafik devriye ve denetimlerini başlatarak, 2014 başından bugüne trafikle ilgili ikinci bir doğruyu daha hizmete koyduğunu kaydetti.

Avcı, yaptığı yazılı açıklamada, son iki yıldır trafikte polis tarafından boş bırakılan denetimlerin 2014 yılı başında  geri döndürülmesinden sonra tüm polislerin trafikte tespit edecekleri ihlalleri işleme koyabilme olanağı yaratıldığını belirtti.

Mehmet Avcı, 2013 yılında trafik kaza sayısının 25’den 49’a çıkmasında, 2012-2013 yıllarında polis devriyelerinin anayollardan çekilmesinin ana neden olarak görülmesi gerektiğini iddia etti. Avcı, 2013 yılının ilk dört ayında trafikte 9 ölümlü kaza ve 12 ölüm olduğuna işaret ederek, polisin yol devriye ve denetimlerinin kendini hissettirdiği 2014’ün aynı döneminde 4 ölümlü kaza ve 7 ölüm olduğunu kaydetti.

Avcı “Polis Genel Müdürlüğünün geçmiş yıla oranla daha az personel ile 2014 yılında trafikte caydırıcılık görevini artırması taktir edilmesi gereken bir olgu olduğu düşüncesindeyiz” ifadelerini kullandı.

Mehmet Avcı, 2014 yılı başından beri trafiğin tek bakanlığa bağlanması gerçekleştiği halde bakanlık tarafından yollarda ve trafik güvenliğinde vatandaşın hissedebileceği olumlu bir gelişme gerçekleşmediğini ileri sürdü. Avcı, son dört ayda yollara yeni bariyerler konmasından başka yol güvenliği ile ilgili olumlu bir adım görülmediğini savundu.

Tak

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.