1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KKTC REKABET KURULU ÇALIŞTAYA KATILDI
KKTC REKABET KURULU ÇALIŞTAYA KATILDI

KKTC REKABET KURULU ÇALIŞTAYA KATILDI

KKTC Rekabet Kurulu, İslam İşbirliği Teşkilatı Rekabet Kurumları İstanbul Çalıştayı’na katıldı.

A+A-

KKTC Rekabet Kurulu, İslam İşbirliği Teşkilatı Rekabet Kurumları İstanbul Çalıştayı’na katıldı.

Rekabet Kurulu’ndan yapılan açıklamaya göre, İslam İşbirliği Teşkilatı üyesi ülkelere yönelik olarak Türkiye Rekabet Kurumu’nun ev sahipliğinde 9-10 Aralık tarihlerinde İstanbul’da düzenlenen İslam “İşbirliği Teşkilatı Üyesi ülkelerde Rekabet Politikaları Çalıştayı”na yirmi sekiz farklı üye ülke temsilcisi yanında gözlemci ülke statüsünde KKTC Rekabet Kurulu’nu temsilen Başkan Yenal Süreç ve Başkan Yardımcısı Mustafa Gündüz katıldı.

Açılış konuşmasını Türkiye Rekabet Kurumu başkanı Prof.Dr. Nurettin Kaldırımcı’nın yaptığı çalıştayda İİT üyesi ülkelerdeki rekabet hukuku ve rekabet politikaları alanında karşılaşılan sorunlar ve politika alanındaki uygulamaların tartışıldığı toplantılar, üç başlık altında toplanarak üç farklı oturumda ele alındı.

Birinci oturumda “İİT Üyesi ülkelerde yoksulluğun azaltılmasında rekabet politikalarının rolü” ele alınırken, ikinci oturumda “Kartellerle mücadelede uygulanan yöntemler ve pişmanlık uygulamaları” tartışılmış ve Başkan Yenal Süreç’in de panelist olarak sunum yaptığı üçüncü oturumda ise “Rekabet kurumlarının görünürlüğü ve rekabet savunuculuğu” konusu üye ülke rekabet kurum temsilcileri arasında tartışıldı.

2014 yılında Tunus'ta yapılması kararlaştırılan yıllık toplantının ardından Başkan Süreç Toplantı sonuçları ile ilgili şu açıklamayı yaptı;

‘‘Bu tür uluslararası temaslar 36/2009 sayılı Rekabet Yasasının 20’nci maddesiyle bizlere yüklenen bir görev olması yanında, benzer gelişim aşamasındaki ülke rekabet otoriteleri ile görüş alış verişinde bulunmak ve karşılaşılan sorunlara yönelik geliştirilen çözüm yöntemleri hakkında farklı tecrübeleri paylaşmak, tartışmak bizlere moral ve motivasyon olarak katkı yapmaktadır. Ülkemizin karşı karşıya bulunduğu siyasi tanınmamışlık sorunu dikkate alındığında kısıtlı dış temas alanı içerisinde İslam İşbirliği Teşkilatı platformunu önemli bir dış açılım imkanı olarak değerlendiriyor ve önemsiyoruz. KKTC Rekabet Kurulu (www.rekabet.gov.ct.tr) olarak gerek Türkiye Rekabet Kurumu’nun düzenlediği organizasyonlara gerekse İİT çatısı altında organize edilen etkinliklere katılarak rekabet politikası alanındaki güncel gelişmeleri takip etmeye ve elde edilen tecrübeleri ülkemize taşımaya gayret etme kararlılığındayız”

Süreç, KKTC Rekabet Kurulu’nun çalışmaları hakkında daha detaylı bilginin Kurul web sitesinden edinilebileceğini belirtti.

TAK

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.