1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KKTC SAHİLİNDE BULUNAN CESET HAKKINDA ŞOK İDDİA
KKTC SAHİLİNDE BULUNAN CESET HAKKINDA ŞOK İDDİA

KKTC SAHİLİNDE BULUNAN CESET HAKKINDA ŞOK İDDİA

Crystal Rocks otel yakınlarındaki ormanlık alanda geniş çaplı aramada

A+A-

Ülkemizde ‘cinayet şüphesi’ uyandıran bir yeni olay meydana geldi. İskele bölgesinde, sahile 60 metre mesafedeki ormanlık arazi içindeki ceset, 2 metrelik bir çukurun içinde bulundu.

Mardinli Ahmet Aybak’a ait olduğu bildirilen ceset, bölgede yürüyüş yapan ve adının açıklanmasını istemeyen bir vatandaş tarafından fark edildi. Söz konusu vatandaş yürüyüş yaptığı bölgede üzerine çarptığı ayakkabının yerinden oynamadığını gördü. Bu durum tuhafına gidince bu kez eliyle çekti, fakat ayakkabının yine yerinden çıkmadığını görünce durumu polis olan bir akrabasına bildirdi.

Polis Adli Şube ekipleri önceki gece saat 22.00 raddelerinde,  Crystal Rocks otel yakınlarındaki ormanlık alanda geniş çaplı arama yaptı ve ayakkabının bulunduğu yeri kazarak, 2 metre derinlikteki cesede ulaştı. Yapılan incelemenin ardından cesedin 49 yaşında Mardinli Ahmet Aybak’a ait olduğu öğrenildi. 

Otopsi yapıldı

Ahmet Aybak’ a Gazimağusa Devlet Hastahanesinde dün yapılan otopside vücudunda herhangi bir darp ve cebir izine rastlanmadı. Bu kez dikkatler ‘zehirlenmeye’ yöneldi. Ahmet Aybak’ ın  vücudundan alınan doku örnekleri ileri inceleme için Türkiye Adli Tıp’ a gönderildi. Aybak’ ın ölüm nedeni Adli Tıp’tan gelecek raporla belli olacak.

Yaklaşık bir ay önce öldüğü belirtilen Aybak’ın cesedinin kireçlenmiş olduğu belirtildi.

En son 27 Kasım’da giriş yaptı

Kuzey Kıbrıs’a sık sık geldiği ve her zaman aynı otelde kaldığı belirtilen Ahmet Aybak’ın ne iş yaptığı ve burada kimlerle görüştüğü dün akşam saatlerine kadar açıklık kazanmamıştı.

Adaya son kez 27 Kasım’da giriş yaptığı tespit edilen Aybak’ın herhangi bir yakınından kayıp ihbarı almayan KKTC polisi, elindeki bilgileri Türkiye ile paylaşacak.

Polisin dün gün boyunca konuyla ilgili araştırmalar yaptığı ve bazı kişilerin ifadesine başvurduğu bildirildi.

Otel yetkilisi “bizde kalmıyordu” dedi

Ahmet Aybak’ın Crystal Rock Otel’de konakladığı iddia edilirken, otelden bir yetkili bu bilginin doğru olmadığını söyledi.Otel yetkilisi “bu isimde bir şahıs bizde konaklamadı” dedi.

Mardin İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi nöbetçi Komiseri de, dün akşam itibarıyla kendilerine herhangi bir kayıp ihbarının yapılmadığını söyledi. Komiser, bilgisayar kayıtlarında herhangi bir bilgiye ulaşmadıklarını belirtirken, Kıbrıs’tan gidecek bilgiler çerçevesinde araştırma yapılabileceğini ifade etti.

Diyalog

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.