1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KKTC SAHİLLERİNDE DE MÜLTECİLER ÖLMEKTE!
KKTC SAHİLLERİNDE DE MÜLTECİLER ÖLMEKTE!

KKTC SAHİLLERİNDE DE MÜLTECİLER ÖLMEKTE!

“Trajik sonuçlar önlenmeli”

A+A-

Lefkoşa Mahalli Barosu Meclis’i, mülteciler konusunda yasal düzenleme yapmaya çağırdı

Yürürlükteki yasalardan dolayı tehlikeli yollardan KKTC’ye gelmek zorunda kalan mültecilerin ölümlerine dek varan trajik sonuçlarla yüzleşildiğini savunan Lefkoşa Mahalli Barosu, Meclis’i gerekli yasal düzenlemeleri yapmaya çağırdı.

Lefkoşa Mahalli Barosu Başkan Av. Arzu İzveren yaptığı yazılı açıklamada, ülkeye giriş yapmak isteyen mültecilerin hem 1951 Mülteciler Sözleşmesi’ne, hem de Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi gibi iç hukukun da parçası olan birçok uluslararası sözleşmeye aykırı şekilde, yasa dışı giriş gerekçesiyle cezalandırıldığını; yasal olarak giriş yapmaya çalıştıklarında da kendilerine giriş izni verilmediğini ileri sürdü.

İzveren, Ortadoğu’da, Suriye’de ve Irak’ta uzun yıllardır savaşların ve yaygın şiddet ortamlarının sürmesine rağmen takriben son 10 yıldır KKTC’de görev alan hükümetlerin bu konuda somut bir adım atmadığını savundu.

Arzu İzveren “Bu yüzden birçok mülteci tehlikeli yolları seçmeye zorlanarak KKTC’ye gelmek zorunda kalmaktadır ve bu nedenle mültecilerin ölümlerine dek varan trajik sonuçlarla yüzleşiyoruz. Her yıl Akdeniz’in diğer bölgelerinde olduğu gibi KKTC sahillerinde de mülteciler ölmektedir” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.