1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KKTC... SAHTE DEVLET!
KKTC... SAHTE DEVLET!

KKTC... SAHTE DEVLET!

KKTC gibi sahte bir devlet ile.... Esen soğuk rüzgarlar!

A+A-

 

RUM YÖNETİMİ’NİN BÜYÜKELÇİLERE KARŞI SERT ÖNLEM ALACAĞI İLERİ SÜRÜLDÜ

Güney Kıbrıs’taki yabancı büyükelçilerin KKTC devleti yetkilileriyle temasları konusunda takınacağı tavrı bugün belirleyecek olan Rum Yönetiminin, “itaat etmeyenlere karşı sert önlemler alacağı” ileri sürüldü.

Fileleftheros “ ‘İtaatsizlere’ Katı Önlemler... Sahte Devletle Temaslara Devam Edecek Büyükelçiler Hakkında Katı Kararlar” başlıklı haberinde önlemlerin, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis ve Dışişleri Bakanı Yoannis Kasulidis’in bugün öğle saatlerinde gerçekleştirecekleri toplantıda belirleneceğini aktardı.

Anastasiadids ve Kasulidis’in bugün konuyla ilgili bütün bilgileri ve alınması gereken önlemleri masaya yatıracağına dikkat çeken gazete edindiği bilgilere dayanarak Rum Yönetiminin büyük hoşnutsuzluğunu dile getireceği sözlü notasında yer alacak önlemlerden birinin de KKTC yetkilileriyle temaslara devam eden büyükelçilerin bundan böyle düşük düzeyli Rum yetkililerle muhatap olması olduğunu yazdı.

Gazete “güvenilir bilgilere” dayanarak AB üyesi üç ülke büyükelçisinin, Dışişleri Bakanı Özdil Nami tarafından düzenlenen “grup toplantılarına” katılmaları için diğer büyükelçileri de teşvik ettiklerini, hatta bu üç büyükelçiden birinin bütün bu süreçte koordinatör rolü oynadığını, Rum Yönetiminin bu organizasyonlarla ilgili perde gerisi faaliyetlerden haberdar olduğunu belirtti.

Gazeteye göre bazı büyükelçiler, Nami tarafından düzenlenen yemeklere katılmaları yönünde davet aldıklarını ancak Rum Yönetiminin hassasiyetlerini dikkate alarak davete icabet etmediklerini Rum Yönetimine bildirdiler.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.