1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. KKTC TARİHİNDE BİR İLK!
KKTC TARİHİNDE BİR İLK!

KKTC TARİHİNDE BİR İLK!

KKTC tarihinde ilk kez,

A+A-

KKTC Merkez Bankası, bankacılık sektörünün likiditesinin etkin bir şekilde düzenlenmesi ve finansal piyasaların derinliğinin artırılması yönündeki çalışmaları kapsamında dün KKTC tarihinde ilk kez “Merkez Bankası Senedi” ihracı gerçekleştirildiğini açıkladı.

KKTC Merkez Bankası İdare Merkezi tarafından yapılan açıklamada, söz konusu çalışmaların, sektörle ilgili kapsamlı mevzuat düzenlemeleri tamamlanana ve ihtiyaçları karşılayacak kalıcı çözümler getirilene kadar KKTC’de faaliyet gösteren bankalara alternatif yatırım araçlarının sunulması üzerinde yoğunlaştığı vurgulandı.

Bankaların ihalelere ilgisinin beklentiler çerçevesinde olduğu ifade edilen açıklamada şöyle denildi:
“ 15 bankanın katılımıyla TL’de iki farklı vadede olmak üzere 4 para biriminde (TL, dolar, euro ve sterlin) gerçekleştirilen toplam 5 ihalenin tutarı 371,4 milyon TL’dir. Faiz oranları ihale duyurusunda belirtildiği üzere 35 gün vadeli TL ihalesinde yüzde 9,00 ve her biri 91 gün vadeli olan TL, dolar, euro ve sterlin ihalelerinde sırasıyla yüzde 9,25, 0,75, 1,00, ve 1,25 olarak gerçekleşmiştir. Söz konusu senetlerin anapara ve faiz ödemeleri vade bitimlerinde bir defada yapılacaktır.”

Açıklamada, Merkez Bankası’nca hazırlanan program çerçevesinde, şartları içeren duyurular her ihaleden önce yapılmak kaydıyla “Merkez Bankası Senedi” ihracına önümüzdeki dönemde de devam edileceği ifade edildi.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.