1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KKTC TAŞINMAZ MAL KOMİSYONU’NUN YENİ VERİLERİ
KKTC TAŞINMAZ MAL KOMİSYONU’NUN YENİ VERİLERİ

KKTC TAŞINMAZ MAL KOMİSYONU’NUN YENİ VERİLERİ

Rum basını, KKTC Taşınmaz Mal Komisyonu’nun, dostane anlaşma sonucunda Lefkoşa ve Girne’de satın aldığı yeni ;

A+A-

RUM BASINI KOMİSYON’UN DOSTANE ANLAŞMA İLE LEFKOŞA VE GİRNE’DE YENİ TAŞINMAZLAR SATIN ALDIĞINI YAZDI

Rum basını, KKTC Taşınmaz Mal Komisyonu’nun, dostane anlaşma sonucunda Lefkoşa ve Girne’de satın aldığı yeni taşınmaz mallara ilişkin verilere yer verdi.

Fileleftheros gazetesi “Lefkoşa  ve Girne’de Büyük Taşınmazlar Satın Aldı” başlıklı haberinde, Taşınmaz Mal Komisyonu’nun verilerine dayanarak,  KKTC makamlarının, Lefkoşa ve Girne’de bulunan geniş araziler satın aldığını yazdı.

Gazete ilk büyük kararın, Taşınmaz Mal Komisyonu aracılığıyla, dostane anlaşma ile 6 Mart tarihinde sağlandığını ve bunun geçtiğimiz salı günü yayımlandığını belirtti.

Gazete, mülklerle ilgili başka iki durumun da geçtiğimiz salı günü açıklandığına dikkati çekerek, bu taşınmazların Girne ve Lefkoşa’da bulunduğunu yazdı.

İlk taşınmazın, Lefkoşa’da bulunduğunu ve toplam alanının 7 bin 95 metre kare olduğunu yazan gazete, bu taşınmazın satın alınması için Taşınmaz Mal Komisyonu’nun, hak sahibine bir milyon sterlini aşkın (1 milyon 280 bin) para ödeyeceğini belirtti.

Habere göre bu taşınmaz mala ilişkin başvuru, 16 başka başvuruyla birlikte 14 Ekim 2011’de yapıldı.

Gazete bir diğer taşınmazın ise 28 Mart 2011 yılında yapılan ve toplam alanı 8 bin 870 metre kare olan başvuruyla ilgili olduğunu, Komisyon’un bunun için hak sahibine 131 bin 400 sterlin ödeme yapacağını yazdı.

Girne’deki taşınmaz mal için ise 25 Ekim 2011’de başvuru yapıldığını yazan gazete, bu taşınmazın toplam alanın ise 4 bin 29 metre kare olduğunu ve 580 bin sterlin ödeneceğini belirtti.

Gazete bu taşınmazlarla ilgili üç kararın daha önce alındığını ancak Taşınmaz Mal Komisyonu’nun bunlara ilişkin açıklamayı geçtiğimiz salı günü yapmasının soru işaretlerine neden olduğunu savundu

KKTC Taşınmaz Mal Komisyonu’nun, genellikle izlediği uygulamanın, Kıbrıslı Rumlara tazminat ödenmesine ilişkin kararları, iki tarafın dostane anlaşmaya varmasıyla birlikte, 2-3 günlük zaman diliminde açıklamak olduğunu belirten gazete, yukarıda ifade edilen söz konusu üç taşınmaz malın, diğerlerine göre farkının, Taşınmaz Mal Komisyonu tarafından ödenen tazminat miktarında olduğunu yazdı.

Tak

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.