1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KKTC TOPLUMU RAHATSIZ!
KKTC TOPLUMU RAHATSIZ!

KKTC TOPLUMU RAHATSIZ!

KKTC toplumu rahatsız

A+A-

 

İskele Bahçeler bölgesinde 2014 yılı Ekim ayı içerisinde 6 farklı eve girerek televizyon ve para sirkat eden sanık Mehmet Salih Yıldırım, dün Mağusa Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılandı. “Geceleyin ev açma” ve “Sirkat” davalarından yargılanan sanık Yıldırım, suçlu bulunarak 2 yıl hapis cezasına mahkum edildi.

Televizyonları çalıp satıyordu…

Sanık Mehmet Salih Yıldırım, 2014 yılı Eylül ayı içerisinde yaşadığı maddi sıkıntıdan dolayı İskele Bahçeler bölgesinde bulunan evlere girip hırsızlık yapmaya karar verdi. Tuzluca köyündeki bir arkadaşının evine misafirliğe giden sanık Yıldırım, arkadaşının evinde televizyon olmadığını görmüş ve arkadaşına, İngiltere’den bir tanıdığının ucuza televizyon getirdiğini isterse kendisine bir tane temin edebileceğini söylemiş arkadaşı ise bu teklifi kabul etmişti.

Sanık Yıldırım, 1 Ekim-3 Ekim 2014 tarihleri arasında İskele Bahçeler bölgesinde bulunan müşteki Ülker Efe’nin evine girerek 1200 TL değerindeki televizyonu sirkat etmiş ve sirkat ettiği televizyonu 500 TL karşılığında Tuzluca’daki arkadaşına satmıştı. Polis tarafından 2014 yılı Kasım ayında polis tarafından tespit edilen sanık Yıldırım’ın yapılan soruşturma neticesinde benzeri suçları da ortaya çıkmıştı.

Benzeri sabıkaları var…

Mağusa Ağır Ceza Mahkemesi’nde “Geceleyin ev açma” ve “Sirkat” davalarından yargılanan sanık Mehmet Salih Yıldırım’ın 1992 yılına ait 2 benzeri sabıkası da bulunuyor. Sanık Yıldırım 4 Mart 1992 yılında “İkametgahtan sirkat” davasından yargılanarak 200 TL para cezasına, 25 Eylül 1992 tarihinde ise “Ambar açma” davasından yargılanarak 100 TL para cezasına mahkum edilmişti.

Güzeler: “Toplum, kendisini güvende hissetmiyor…”

Davanın kararını okuyan Mağusa Ağır Ceza Mahkemesi Kıdemli Yargıcı Çiğdem Güzeler, sanık Mehmet Salih Yıldırım’ı aleyhine getirilen davalardan suçlu bularak mahkum ettiklerini açıkladı. Sanığın mahkum olduğu “Geceleyin ev açma” suçuna 10 yıla kadar, “Sirkat” suçuna ise 5 yıla kadar hapislik cezasının öngörüldüğünü belirten Güzeler, işlenen suçların ciddi ve vahim suçlar olduğunu ifade etti. “Geceleyin ev açma” ve “Sirkat” suçlarının son yıllarda KKTC’de oldukça yaygın hale gelen suç türlerinden olduğuna dikkatleri çeken Güzeler, kimsenin yasalara aykırı olarak bir başkasının eşyasını sirkat etmeye hak ve yetkisi olmadığını belirtti.

Toplumun bu olaylardan çok rahatsız ve tedirgin olduğunu dile getiren Güzeler, toplumun gerek evinde gerekse iş yerlerinde kendisini güvede hissetmediğine dikkatleri çekti. Güzeler, sanık Yıldırım’ın işlediği suçta bir defa yetinmediğini ve artarda ayni suçları işlemeye devam ettiğinin görüldüğünü belirterek, sanığa işlediği suçun ciddiyetiyle orantılı ancak sanığı ıslah edici bir ceza verilmesi gerektiğini açıkladı. Güzeler, sanığa verilecek en uygun ve adil cezanın hapis cezası olduğunu belirterek sanığı 2 yıl hapis cezasına mahkum etti.

YD

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.