1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KKTC TOPLUMUNUN DURUMU VAHİM...
KKTC TOPLUMUNUN DURUMU VAHİM...

KKTC TOPLUMUNUN DURUMU VAHİM...

Kıbrıs Türk toplumunun içinde bulunduğu belirsizlik, gelecek kaygısı...

A+A-

 

Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası (KTAMS) Başkanı Ahmet Kaptan, “Kıbrıs Tük toplumunun içinde bulunduğu belirsizlik, gelecek kaygısı ve ekonomik dışa bağımlılıktan tek çıkış yolunun Kıbrıs sorununun çözümü olduğunu” savunarak, liderlerin derhal görüşme masasına gelmesi gerektiğini belirtti.

KTAMS Başkanı Ahmet Kaptan yaptığı yazılı açıklamada,  görüşmelerde geline son noktanın  Kıbrıs Türk toplumu açısından ümit verici olmadığını, görüşmelerde  sıfır noktasına dönüldüğünü dile getirdi.

Doğu Akdeniz’deki doğal gazın,  çözüm sürecinin tıkanmasına neden olduğu kaydeden Kaptan, “İki toplumun refahı ve gelişmesi için değerlendirilmesi gereken bu doğal zenginlik ne yazık ki çözüm sürecinin önünü tıkamak için kullanılmaktadır” ifadelerini kullandı.

Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis ile Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’na eleştirilerde bulunan Kaptan, “Kıbrıslıların güvenli ve istikrarlı bir geleceğe ihtiyaçları olduğunu bunun da çözümle mümkün olacağını” belirtti.

Sendikalara ve sivil toplum örgütlerine bu aşamada büyük görev düştüğünü söyleyen Kaptan, “Bölgemizde gerginliği tırmandırıcı tüm faaliyetlere  bir an önce son verilmeli, tüm tarafların kazanacağı, eşitliğe dayalı adil bir ortaklık için liderler derhal  görüşme masasına gelmelidir” dedi.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.