1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “KKTC ULUSLARARASI KOROLAR FESTİVALİ”
“KKTC ULUSLARARASI KOROLAR FESTİVALİ”

“KKTC ULUSLARARASI KOROLAR FESTİVALİ”

Eroğlu, Kıbrıs’ta insanca, özgür ve barış içinde yaşamaktan başka bir arzusu olmayan Kıbrıslı Türklerin,

A+A-

EROĞLU: “KIBRISLI TÜRKLERİN, İNSANCA, ÖZGÜR VE BARIŞ İÇİNDE YAŞAMAKTAN BAŞKA BİR ARZUSU YOK”

“MÜZİK, BİR ÇOK MİLLETİ BİRLEŞTİREN BİR UNSUR”

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Kıbrıs’ta insanca, özgür ve barış içinde yaşamaktan başka bir arzusu olmayan Kıbrıslı Türklerin ambargolar altında yaşamak zorunda bırakıldığını kaydetti.

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) ev sahipliğinde başlayan “KKTC Uluslararası Korolar Festivali” konuklarını kabul etti. Konuklara, DAÜ Halkla İlişkiler Müdürü Derviş Ekşici ile Festival Sanat Yönetmeni Erkan Dağlı eşlik etti.

Cumhurbaşkanı Eroğlu, kabulde yaptığı konuşmada, müziğin bir çok milleti birleştiren bir unsur olduğuna dikkat çekti. Müziğin en önemli uğraşlardan biri olduğuna işaret eden Cumhurbaşkanı Eroğlu, “Sizleri gıptayla izliyorum” dedi.

Kıbrıs Türklerinin yaşadıklarına değinen Cumhurbaşkanı Eroğlu, geçmişteki acıların bir kez daha yaşamaması için çalıştıklarını ve çözüm için uğraştıklarını söyledi.

Eroğlu, çözüm konusunda bugüne kadar başarılı olduklarının söylenemeyeceğini ifade ederek, başarısızlığın nedenin kendileri değil Rum tarafı olduğunu kaydetti.

Rum tarafının dünya tarafından tanındığını ve AB üyesi olduğunu anımsatan Cumhurbaşkanı Eroğlu, tuzu kuru olan Rum tarafının bir anlaşma ihtiyacı olmadığını belirtti.

Rum tarafının, Kıbrıs Türk tarafını müzakere masasında tutmak ve dünyaya da barış istedikleri mesajını vermek amacıyla politika sürdürdüğünü anlatan Cumhurbaşkanı Eroğlu, dünyanın nekadar vurdumduymaz olduğunu şimdi daha net gördüğü söyledi.

Haklının haksız gösterildiğine dikkat çeken Cumhurbaşkanı Eroğlu, Kıbrıs sorununu yaratan ve Kıbrıs’ı Yunanistan’a bağlamak için uğraş verenlerin bugün maalesef Rumları haklı gördüğünü kaydetti.

Kıbrıslı Türklerin, Kıbrıs’ta insanca, özgür ve barış içinde yaşamaktan başka bir arzusu olmadığını vurgulayan Cumhurbaşkanı Eroğlu, buna rağmen Kıbrıslı Türklerin hala ambargolar altında yaşamak zorunda bırakıldığını kaydetti.

Cumhurbaşkanı Eroğlu, Kıbrıslı Türklerin tek koruyucusu ve birlikte hareket edebileceği,  birlikte hareket ederken de güveneceği tek ülkenin Anavatan Türkiye olduğuna dikkat çekerek, daha güzel günlerde hep birlikte olmayı temenni etti.

EKŞİCİ

DAÜ Halkla İlişkiler Müdürü Derviş Ekşici ise konuşmasında, KKTC Uluslararası Koro Festivali’nin bu yıl ilk defa gerçekleştirildiğine dikkat çekerek, önceki gün başlayan festivali “muhteşem” diye nitelendirdi.

Ekşici, konuşmasının sonunda Cumhurbaşkanı Eroğlu’na festivalin kataloglarını, kupa ve tişörtünü takdim etti.

DAĞLI

Festival Sanat Yönetmeni Erkan Dağlı da Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’na resmi açılışı dün yapılan festival hakkında ayrıntılı bilgi verdi.

Festivalde, KKTC, Türkiye ve Almanya’dan 550 koroistin 19 koroyla performans sergileyeceğini ifade eden Dağlı, festivalin galasının yarın yapılacağını belirtti. Dağlı, konuşmasının sonunda konukları Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’na tanıttı.

Konuşmalar sonrasında koro şefi temsilcileri Cumhurbaşkanı Eroğlu’na hediye takdim etti. Koro temsilcileri, Cumhurbaşkanı Eroğlu’nu yarın gerçekleştirilecek galaya davet etti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.