1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KKTC VATANDAŞLIĞI ZORLAŞIYOR
KKTC VATANDAŞLIĞI ZORLAŞIYOR

KKTC VATANDAŞLIĞI ZORLAŞIYOR

KKTC VATANDAŞLIĞI ZORLAŞIYOR

A+A-

Kıbrıs'ta vatandaşlığa kabulle ilgili yeni ve köklü düzenlemeler yapılacak Kıbrıs'ta vatandaşlığa kabul kriterleri değiştiriliyor.

KKTC Bakanlar Kurulu'nun 13 Mayıs'ta onayladığı yasa tasarısı, yurttaşlıkla ilgili yeni ve köklü düzenlemeler içeriyor. Yeni 'Yurttaşlık Yasası' tasarısına göre ülkeye çalışma amaçlı gelen kişiler çalışma izni alıp çalışabilecek, ancak yurttaşlık hakkı kazanmayacak. Tasarının temel düzenlemeleri şöyle: Bakanlar Kurulu kararı veya bakanlık onayıyla yurttaşlık verilmeyecek. Yabancı yatırımcıların yurttaşlık başvurusu yapabilmeleri için 15 yılı tamamlamaları gerekecek.

KKTC'de doğmak doğrudan yurttaşlık hakkı kazandırmayacak; KKTC'de doğan ve eğitimini KKTC'de tamamlayıp 18 yaşını dolduranlar, yurttaşlığa başvurabilecekler.

7 yaşından önce KKTC'ye yerleşenler önce beyaz kimlik kartı (daimi ikamet izni) alabilecekler, ardından yurttaşlığa alınacak. KKTC yurttaşı biriyle evlenen yabancıların vatandaşlığa kabulü için gerekli evlilik süresi 1 yıldan 3 yıla çıkarılacak.

Yurttaşlığı evlenerek alan kişilerin, 3 yıl içerisinde boşanmaları halinde, yurttaşlıkları iptal edilecek.

Evlenme yolu ile KKTC yurttaşlığına alınan bir kişinin yurttaş olmayan biriyle yeniden evlenmesi halinde, yeni eşi ve doğacak çocukları KKTC yurttaşlığına alınamayacak. Spor, bilim, teknik, siyaset ve kültür alanlarında olağanüstü hizmeti geçmiş kişilere Cumhuriyet Meclisi kararıyla yurttaşlık verilebilecek.

Habertürk

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum