1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KKTC'DE 100'E YAKIN KİŞİ DOLANDIRILDI!
KKTC'DE 100'E YAKIN KİŞİ DOLANDIRILDI!

KKTC'DE 100'E YAKIN KİŞİ DOLANDIRILDI!

Dikkat! Siz de onlardan biri olmayın...

A+A-

 

Dolandırıcılık şebekesinin yaklaşık 100 kişiyi kandırarak, hesap bilgilerine ulaştığı ve dolandırdığı bildirildi.

Son günlerde, Türkiye’den 0538 504 83 15 ve 0534 597 61 44 numaralı telefonlar ile vatandaşları arayıp kendilerini “polis”, “savcı” veya “yargıç” olarak tanıtarak vatandaştan hesap bilgilerini isteyen çete, Mağusa’da onlarca kişiyi dolandırmaya çalışıyor.

Çete, ilk önce kişiler hakkında araştırma yaparak, kişileri arayıp kişilere isimleri ile hitap ettikten sonra kendilerini “polis”, “savcı” veya “yargıç” olarak tanıtıp “Banka hesabınızda hareketlilik var. Dolandırıcılar tarafından hesabınızdan para çekilmiş olabilir. Soruşturma başlattık. Hesaplarınızı inceleyebilmemiz için bize kredi kartı bilgilerinizi vermeniz lazım” demek suretiyle kurbanlarını tuzaklarına düşürmeye çalışıyorlar.

Çete, Mağusa’da onlarca kişiyi arayıp dolandırmaya çalışıyor…

Mağusa Polis Müdürlüğü’nden elde edilen bilgilere göre 10 Kasım tarihinden itibaren onlarca vatandaş polise şikâyette bulundu. Çetenin tuzağına düşmeyen vatandaşlar 0538 504 83 15 ve 0534 597 61 44 numaralı telefonlar ile arandıklarını ve arayan kişilerin kendilerini “Baş Komiser” olarak tanıttıktan sonra kendilerine “Banka hesabınızda hareketlilik var. Dolandırıcılar tarafından hesabınızdan para çekilmiş olabilir. Soruşturma başlattık. Hesaplarınızı inceleyebilmemiz için bize kredi kartı bilgilerinizi vermeniz lazım” dedikleri belirtiliyor.

Polis: “Vatandaş hemen 155 Polis İmdat’ı arasın”

Dolandırıcılık çetesinin Mağusa’da son birkaç gündür faaliyetlerini artırdığını ve onlarca kişiyi arayarak dolandırmaya çalıştıklarını belirten polis, vatandaşın dikkatli olmasını ve bu tür olayla karşılaşan vatandaşların hemen 155 Polis İmdat’ı aramasını istedi.

Polis Basın Subaylığı da 5 Kasım 2014 tarihinde bu konuyla ilgili vatandaşı uyarmıştı. Polis Basın Subaylığı’nın 5 Kasım tarihli uyarısı şöyleydi:

“Son günlerde, Türkiye’den telefon ile arayan ve kendilerini polis, hâkim veya savcı olarak tanıtan bazı şahıslar; “Dolandırıcılar tarafından hesabınızdan para çekildi. Bize kredi kartı bilgilerini vermeniz gerekiyor” şeklinde yalan söyleyerek söz konusu şahıslardan kredi kartı bilgileri ve şifresini temin edip hesaplarından para transferi yapmak suretiyle sahtekârlıkla para temin etme yönüne gidilmektedir. Polis kayıtlarına göre, ülkemizde bugüne kadar halktan birçok benzer şikâyet alınmış olup, alınan şikâyetler doğrultusunda polis soruşturmaları halen deva etmektedir. Bu şekilde bir olayla karşılaşan halkımızın, telefon eden kişi veya kişilerden onlara ulaşabilecek telefon numarası ve/veya kimlik bilgisi aldıktan sonra “Ben size daha sonra döneceğim” deyip vakit kaybetmeden 155 Polis İmdat hattından polisi haberdar etmeleri akabinde ise en yakın polis karakoluna giderek yazılı ifade vermeleri gerekmektedir. Halkımızdan, polisin davetini almadan ve polisin kimliğini görmeden bu tür olaylara itibar etmemeleri önemle rica olunur.”

Haberal Kıbrıslı

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.