1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KKTC'DE 3 YAŞINDA KIZ ÇOCUĞU KAÇIRILDI!
KKTC'DE  3 YAŞINDA KIZ ÇOCUĞU  KAÇIRILDI!

KKTC'DE 3 YAŞINDA KIZ ÇOCUĞU KAÇIRILDI!

Şok!

A+A-

Kıbrıslı Türk bir kız çocuğunun, büyükbabası ve babaannesi tarafından Larnaka üzerinden İngiltere'ye kaçırıldığı öğrenildi.

Osman KALFAOĞLU

KIBRIS'a konuşan bilgi sahibi kaynaklar, 3 yaşındaki Nur Perihan Özlüyalık'ın, babaannesi Perihan Özlüyalık büyükbabası Özdal Özlüyalık tarafından 26 Nisan tarihinde Larnaka Havaalanı'ndan saat 18.00'de kalkan uçakla İngiltere'ye kaçırıldığını söyledi.

Söz konusu kaçırma olayının, Suç ve Suça İlişkin Konulardaki Teknik Komite aracılığıyla Kıbrıs Rum makamlarına bildirildiği ve gerekli önlemlerin alındığı ancak KKTC'deki güvenlik makamlarına kaçırma olayıyla ilgili zamanında şikayet gitmemesi nedeniyle Larnaka'da herhangi bir önlem alınamadığı ifade edildi.

Bu gibi durumlarda Kıbrıs Rum polisi, insani nedenlerden dolayı KKTC mahkemle emirleri doğrultusunda hareket ettiği belirtilirken, kaçırma olayının önüne geçilmesi için gerekli mahkeme emrinin 27 Nisan'da çıkarıldığı öğrenildi.   

Nur Perihan Özlüyalık'ın, yasalara uygun bir şekilde Mağusa'daki Akyar Sınır Kapısı'ndan geçirilerek Larnaka'ya götürüldüğü gelen bilgiler arasında.

4 yaşındaki Marie Eleni Grimsrud, geçtiğimiz günlerde güney Lefkoşa'da gittiği kreşin önünden kimliği belirsiz kişiler tarafından kaçırılmıştı.

Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.