1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KKTC'DE 365 KİŞİNİN BAŞI YANDI!
KKTC'DE 365 KİŞİNİN BAŞI YANDI!

KKTC'DE 365 KİŞİNİN BAŞI YANDI!

Sentetik cannabinoid, Eroin, Hintkeneviri, Kokain, MDMAH, Extacy LSD! 365 kişinin başı yandı! Türler ve miktarları;

A+A-

Polis Genel Müdürlüğü '2014 yılına ilişkin uyuşturucu verilerini' açıkladı.

Polis Genel Müdürlüğü '2014 yılına ilişkin uyuşturucu verilerini' açıkladı.  Polis dosyalarına yansıyan verilere göre; 2014 yılı içerisinde 365 kişinin uyuşturucu suçundan yakalandı, yüksek miktarlarda uyuşturucu türü ele geçirildi.

BİR YILDA:

• Sentetik cannabinoid: 5 kilo 576 gram 306 miligram
• Eroin: 2 kilo 182 gram 464 miligram
• Hintkeneviri: 1 kilo 551 gram 364 miligram
• Kokain: 19 gram 783 miligram
• MDMA: 0,144 gram
• Hintkeneviri bitkisi: 161 kök
• Extacy: 621 adet
• LSD: 3 adet pul parçası

Polis Genel Müdürlüğü '2014 yılına ilişkin uyuşturucu verilerini' açıkladı.

Polis Genel Müdürlüğü’nün raporlarına bakıldığı zaman giderek artan uyuşturucu suçları, ürkütücü gerçeği ortaya koyuyor. Polis dosyalarına yansıyan verilere göre; 2014 yılı içerisinde 365 kişinin uyuşturucu suçundan yakalandı, yüksek miktarlarda uyuşturucu türü ele geçirildi.

Polis Genel Müdürlüğü, geçtiğimiz yıl meydana gelen ‘uyuşturucu suçları’ ile ilgili yayınladığı verilerde uyuşturucu tür ve miktarlarına dikkat çekiyor.

İlk sırada “Sentetik Cannabionid” uyuşturucu

Son dönemlerde polis raporlarında görülen uyuşturucu suçlarında Sentetik Cannabinoid (Bonzai) türü uyuşturucu maddenin başı çektiği görülüyor. Özellikle uyuşturucu suçundan tutuklana gençlerin büyük bir oranının Sentetik Cannabinoid türü uyuşturucu kullandığı ise Mahkeme raporlarına da yansıyor. Uyuşturucu suç dosyaları sanık ve/veya zanlıların uyuşturucu alma, verme, tasarruf ve ithal suçlarına ilişkin olup, hintkeneviri (cannabis), hintkeneviri bitkisi, eroin, kokain, esrar, MDMA, Extasy, LSD ve sentetik cannabinoid (kimyasal uyuşturucu) türlerini oluşturuyor.

Türler ve miktarları

Polis verilerine bakıldığı zaman 2014 yılı içerisinde tespit edilen uyuşturucu türü ve miktarlarında ‘sentetik cannabinoid’ 5 kilo 576 gram 306 miligram ile ilk sırada yer alıyor. En fazla görülen diğer uyuşturucu madde ise 2 kilo 182 gram 464 miligram ile ‘eroin’ geliyor. 1 kilo 551 gram 364 miligram ile ‘hintkeneviri’ türü üçüncü sıra yerleşirken, hintkenevirini de 19 gram 783 miligram miktarında ‘kokain’ takip ediyor.  Hap türündeki ‘MDMA’ uyuşturucudan 144 gram ele geçirilirken, 161 kök hintkeneviri bitkisi de tespit edilmiş durumda. 2014 yılı içinde 621 adet Extacy türü hap ele geçirilirken, LSD uyuşturucu türünden ise 3 adet pul parçası kayıtlara geçti.

“Uyuşturucu Madde Kaçakçılığı”

Polis Genel Müdürlüğü Basın Subaylığı dün yaptığı basın açıklamasıyla paylaştığı uyuşturucu türlerine dikkat çekti. PGM, “Uyuşturucu Madde Kaçakçılığı” suçlarını, ülkeye ve gençlere yönelik en büyük tehditlerden birisi olarak gördüğün, yasaların emrettiği şekilde ve sağladığı yetkiler çerçevesinde zaman merhumu gözetmeksizin söz konusu suçların engellenmesi için görev yaptığı belirtildi. “Uyuşturucu Madde Kaçakçılığı” ile yapılan mücadeleyi bugüne kadar sadece Polisiye tedbirlerle engelleyen bir ülke bulunmadığını aktaran PGM, söz konusu suçlarla mücadelede başarılı olmanın temel şartı, sadece adli anlamda değil, koruyucu, önleyici ve rehabilite yönünde de tedbirlerin alınmasından geçtiğini belirtti.

“Veri veya bilgi paylaşımı bulunmamaktadır”

PGM, şunları aktardı: “Son dönemde bazı basın yayın organlarınca, ülkemizin transit uyuşturucu güzergâhı olduğu ve ülkemizde uyuşturucu imal edildiği yönünde açıklamalar yapılmaktadır. Gerek yapılan istihbaratı çalışmalarda, gerekse uluslararası ve çevre ülke yetkilileri ile yapılan toplantı ve bilgi paylaşımlarında devletimizi bu konumda değerlendirilmesine yol açacak herhangi bir veri veya bilgi paylaşımı bulunmamaktadır. Bazı münferit olayları genellemek doğru bir tespit değildir. Adli ve/veya akademik herhangi bir veriye dayanmayan açıklamaların da bu suçlarla mücadeleye zarar vereceği unutulmamalıdır. Durum böyle iken, bu tür açıklamaları yapan şahısların ellerinde bu yönde bilgi varsa, sorumluluk bilinci ile hareket ederek söz konusu bilgileri Polisin gereğini yapabilmesi için tarafımızla paylaşmaları beklenmektedir. Alınan bu tür bilgiler gizlilik ilkesi kapsamında en iyi şekilde değerlendirilecektir. “

YD

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.