1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KKTC'DE 500 ARAÇLA EYLEM!
KKTC'DE 500 ARAÇLA EYLEM!

KKTC'DE 500 ARAÇLA EYLEM!

2015’e krizle ‘merhaba’

A+A-

5 bin hayvan üreticisi 5 Ocak’ta 500 araçla parlamentoyu kuşatacak...

   2014 yılında birçok eylemin adresi olan Cumhuriyet Meclisi, 2015’in ilk haftasında hayvancılar tarafından kuşatılacak. Hayvan Üreticileri Birliği Başkanı Mustafa Naimoğluları 5 bin üreticinin 500 araç ile Meclis’in önünde toplanacağını belirtirken, benzeri görülmemiş bir eylem gerçekleştireceklerini söyledi.
   “Biz şov yapmaya meraklı insanlar değiliz. Fakat bizi buna mecbur ettiler” diyen Naimoğluları, aylardan beri süt bedellerinin ödenmemesinden yakındı. Üreticinin, Süt Kurumu’ndan 30 milyon TL dolayında alacağının olduğunu, buna karşın bir diğer devlet kuruluşu olan Toprak Ürünleri’ne 3 milyon TL borç nedeniyle üreticinin çek yasağına düşürüldüğünü vurgulayan Naimoğluları 
“amacımız bu ülkede üreticinin varlığını ve gücünü hükümet edenlere göstermektir”dedi.
   Ödeme olması halinde bile eylemden vazgeçilmeyeceğini belirten Naimoğluları, hükümetin herhangi bir tarım politikası olmadığını, hayvancının ve çiftçinin çok kötü bir duruma düşürüldüğünü söyledi.
   Güney Kıbrıs’ta litresi 3 TL, Türkiye’de ise 2.5 TL olan keçi, koyun sütünün kuzeyde 1,30 TL olduğuna dikkat çeken Naimoğluları, para kazanamayan üreticinin yeterli miktarda üretim yapmadığını vurguladı. Naimoğluları, yaşanan bu gelişme nedeniyle hellim üretiminde keçi-koyun sütü oranının yüzde 2’ye gerilediğini kaydetti.

 

Narenciye üreticisi mutsuz
   Narenciye Üreticileri Birliği Başkanı Ali Alioğlu da, üreticinin çok zor durumda olduğuna dikkat çekti. Geçtiğimiz Şubat ayında teslim edilen ürün bedelinin ancak yarısının ödendiğine dikkat çeken Alioğlu, hükümetin üreticilere karşı politikasının üzücü olduğuna dikkat çekti.
   Narenciye üretiminin 230 bin tondan, 100 bin tona gerilediğini anlatan Alioğlu, ürün bedellerinin zamanında ödenmemesi nedeniyle bahçelere bakılamadığını ve çok büyük kayıpların yaşandığını kaydetti.
   Hayvan üreticilerinin 5 Ocak’taki eylemine destek vereceklerini söyleyen Alioğlu, narenciye üreticileri olarak kendilerinin de Mart ayı için bir eylem planladığını aktardı.
   Ali Alioğlu, ürün bedelini alamayan narenciye üreticilerinin sosyal sigorta primlerini yatıramaz olduğunu belirtirken, Mustafa Naimoğğluları hayvancıların da aynı durumda olduğunu kaydetti.
Diyalog
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.