1. HABERLER

  2. KÜLTÜR-SANAT

  3. KKTC'DE 76 YIL ARADAN SONRA YENİDEN...
KKTC'DE 76 YIL ARADAN SONRA YENİDEN...

KKTC'DE 76 YIL ARADAN SONRA YENİDEN...

KKTC'DE 76 YIL ARADAN SONRA YENİDEN...

A+A-

76 YIL ARADAN SONRA YENİDEN ŞÖLEN DÜZENLENDİ

KAYA: “LEFKE BÖLGESİNİN GELİŞECEĞİNE İNANIYORUZ”

AKÇA: “EKONOMİK DEĞER YARATMA AÇISINDAN ÖNEMLİ”

Lefke Belediyesi, yafa portakalının ekonomik değerini artırmak amacıyla 6’ıncı Yafa Portakal Şöleni düzenledi.

1935-1939 yılları arasında Lefke’de düzenlenen portakal festivalinin ardından 76 yıl sonra yeniden düzenlenen şölen, Lefke Çarşı Merkezi’nde yer aldı.

Etkinliğe Başbakan Özkan Yorgancıoğlu ve Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçisi Halil İbrahim Akça da katıldı.

Lefke Belediye Başkanı Aziz Kaya, etkinlikte yaptığı konuşmada, Lefke’nin yafa portakalıyla özdeşleşmiş olduğuna dikkati çekti.

Aziz Kaya, üreticilerin talebi üzerine bu değere sahip çıkmak ve tanıtımını sağlamak için böyle bir organizasyon planladıklarını anlattı.

Bu yıl 1 gün olarak planlanan şölenin önümüzdeki yıllarda bilimsel çalışmaların katkılarıyla daha da geliştirileceğine işaret eden Kaya, ülke üretimine destek veren Lefke bölgesinin daha da gelişeceğine inandığını belirtti.

Etkinliğe katılan Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçisi Halil İbrahim Akça da ülke genelinde güzel festivaller olduğuna dikkati çekti.

Akça, festivallerin bölgede yaşayanlar, turistler ve öğrenciler için sosyalleşme, kültürel değerleri yaşatma ve ekonomik değer yaratma açısından önemli olduğunu söyledi.

Büyükelçi Akça, Lefke’deki şölenin önümüzdeki yıllarda daha da gelişeceğine inandığını belirterek, bu kültürün yaşatılması adına yıllar sonra yeniden yafa portakal şöleninin canlandırılmasından dolayı Lefke Belediye Başkanı Aziz Kaya’ya teşekkür etti.

Konuşmaların stantlar gezildi, yerel ürünlerin tadına bakıldı.

Gün boyunca devam eden festivalde, çeşitli dans gösterileri, fotoğraf sergisi, müzik dinletileri, Lefke turu, dalından portakal toplama etkinlikleri yapıldı.

Şölene katılanlar, yafa portakalın Lefke için önemine değinerek, etkinliğin düzenlenmesinden duydukları memnuniyeti dile getirdiler.

TAK

Etiketler : , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.