1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KKTC'DE ASGARİ ÜCRET KONUSU!
KKTC'DE ASGARİ ÜCRET KONUSU!

KKTC'DE ASGARİ ÜCRET KONUSU!

Asgari ücret konusunda yasal değişiklik gerektiren başlıklar var;

A+A-

 

GÜRPINAR: “ASGARİ ÜCRET KONUSUNDA YASAL DEĞİŞİKLİK GEREKTİREN BAŞLIKLAR VAR”

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Aziz Gürpınar, asgari ücret konusunda yasal değişiklik gerektiren başlıklar olduğunu söyledi.

Gürpınar, Ceyhun Tunalı başkanlığındaki Genç İşadamları Derneği (GİAD) heyetini kabul etti.

Çalışma Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamaya göre kabulde konuşan Tunalı, çalışma yaşamı, iş sağlığı ve güvenliği gibi GİAD’ın önem verdiği konular hakkında Bakan Gürpınar ile görüşerek bilgi almak istediklerini söyledi.

Tunalı, işveren ve sendikaların karar alamaması durumunda asgari ücreti devletin tespit edeceği yönünde duyum aldıklarını, ancak GİAD olarak buna olumlu yaklaşmadıklarını belirtti.

GÜRPINAR

İş sağlığı ve güvenliği konusunun son derece önemli olduğunu vurgulayan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Gürpınar ise, bakanlığının hazırladığı önlemler paketi hakkında bilgi vererek, hayata geçirilecek çalışmalar konusunda GİAD ile detaylı görüşmeler yapabileceklerini kaydetti.

Bakan Gürpınar, asgari ücretle ilgili düşünceleri empoze etmek niyetinde olmadıklarını, ilgili taraflarla konuyu görüşeceklerini söyledi.

Asgari ücret konusunda yasal değişiklik gerektiren başlıklar bulunduğunu belirten Bakan Gürpınar, en iyisini bulabilmenin önemli olduğunu ve bunu yaparken de gerek işveren gerek işçi örgütleri ile anlayış birliği içinde olmak istediklerini kaydetti.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.