1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KKTC'DE BİR GENÇ İÇİN UMUTLAR TÜKENDİ!
KKTC'DE BİR GENÇ İÇİN UMUTLAR TÜKENDİ!

KKTC'DE BİR GENÇ İÇİN UMUTLAR TÜKENDİ!

Karanlık dünyasında... Annenin sözleri yürekleri dağladı.. ''Ben yıllardır köpek gibi bağırdım. Sesimi bir duyan olmadı. Tek suçum anne olmak...''

A+A-

Askerlik görevini yapmakta olduğu sırada, asker arkadaşı tarafından başından vurularak görme yeteneğini kaybeden Erkay Yıldız’ın çilesi sürüyor. Askerde vuruldu, iki gözünü kaybetti, ameliyatları için borç batağında battı, şimdi ise ömrünün sonuna kadar kör kalma ile karşı karşıya kaldı.

GÖRME UMUDU YÜZDE DOKSAN BİTTİ

Mağusa’da Gülseren Kışlası’nda askerlik yaptığı sırada, nöbet yerinde vurulan Erkay Yıldız, vurulduğu gün, özel uçak ile Gülhane Askeri Tıp Akademisi’ne kaldırıldı ve yaklaşık 1 yıl tedavi gördü. Tek bir gözünün yeniden görebilmesi için 40 Bin TL gibi bir paraya ihtiyacı bulunan Erkay yeniden hayata tutunmak için çıkış yolu ararken paranın temin edilememesi nedeniyle ameliyatı gerçekleşemedi ve hayatının sonuna kadar kör kalma riski ile karşı karşıya kaldı.

3.5 YIL SONRA GÖREBİLECEKTİ

 Türkiye’de Haziran ayı içerisinde kök hücre ameliyatı ile görme umudu doğan Erkay’ın annesinden üç kez alınan sıvı ile oluşturulan kök hücre sayesinde 3,5 yıl sonra gözlerinin yeniden görmesi sağlanacaktı. Ancak hükümet bireylerinin yardım etmemesi sonucu temin edilemeyen para nedeniyle Erkay’ın ameliyatı gerçekleşmedi.

GÖRME UMUDU VARDI O DA BİTTİ

Erkay Yıldız’ın annesi Sevda Uçar, AS TV’de yayınlanan Akşamüzeri programına gönderdiği mesajda “oğlum askerliğini yaparken asker arkadaşı tarafından başından vurularak iki gözünü de kaybetti. Canım abilerim Allahın selamı sizle ve bütün Kıbrıs’la olsun.  Ben yıllardır köpek gibi bağırdım. Sesimi bir duyan olmadı. Tek suçum anne olmak. Erkay’ın ise asker olmak. Ben Ankara’dayım. Bir Ulusal TV kanalına çıkacağım.  Ben Kıbrıs’ımı çok seviyorum.  Şimdi Sayın Özkan Yorgancıoğlu’na Sayın Eroğlu’na, Sayın paşamıza sesleniyorum. Bizim suçumuz neydi? Evladımın bir görme umudu vardı. Oda bitti. Olmayacak sevinsinler. Yazıklar olsun. Çıksınlar bir cevap versinler. Erkay naptı? Sadece asker oldu. Ömrü billâh karanlık içinde kalacak. Yazıklar olsun ama oğlumun tek damla kanını o mavi gözlerini helal etmiyorum. Şimdi sesleniyorum üç büyüğümüze. Başbakan, Cumhurbaşkanı ve Paşamıza neden ömrü billâh karanlık neden?   Bir sor be abi ama her kanala çıkıcam ve resmi belgelerle konuşacağım. Sayın Erdoğan’a kadar ulaşacağım dedi.

3 ŞAMPANYA ALACAĞIM ŞEREFİNE İÇSİNLER

Abi kan ağlıyorum evladım kör kaldı. Yalvardım köpek gibi bağırdım. İçim kan ağlıyor ağabeylerim. Artık Erkay görmeyecek bitti. O hücre de bitti yok. Deliriyorum çalmadığım kapı kalmadı. Kimse susmasın. benim ve Erkay’ın başına gelen başkasının başına gelmesin halkında bir sesi çıksın yeter artık yeter diyen Sevda Uçar,  3 şişe şampanya alacam. Biri sayın Eroğlu’na, biri sayın kıymetli Paşamıza, biride Özkan Yorgancıoğlu’na vereceğim.  çoğumun kör oluşunu kutlasınlar. ciğerim parçalanıyor ben anayım abi beceremedim. oğluma yetemedim  ben anne olamadım çocuğum kör kaldı. Yazıklar olsun. Sustum ... Ama halk da yanımda olmadı. Kırgınım abi hayata canım çok yanıyor ifadesinde bulundu

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum