1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KKTC'DE BOY GÖSTEREN BÜYÜK UTANMAZLIK...
KKTC'DE BOY GÖSTEREN BÜYÜK UTANMAZLIK...

KKTC'DE BOY GÖSTEREN BÜYÜK UTANMAZLIK...

Kapınıza gelenlere dikkat! ...İşte böyle fotoğraflandırıldı...

A+A-

'Çocuğum lösemi' deyip DOLANDIRDI

Bazı vatandaşlar, ismi bilinmeyen bir kadının Yasin Özer isimli çocuğunun lösemi hastası olduğu yalanı ile dilenip piyasayı dolandırdığını iddia etti. Hastane ve ilgili dernek kuruluşunda ise Yasin Özer isminde bir kayıt yok

KAYIT BULUNAMADI: Lefkoşa’da ismi bilinmeyen bir kadının Yasin Özer isimli çocuğunun Lefkoşa Devlet Hastanesi’nde lösemi tedavisi gördüğünü söyleyip iş yerlerinden para dilendiği iddia edildi. Yapılan araştırmalarda ne Lefkoşa Devlet Hastanesi’nde ne de dernek kuruluşunda Yasin Özer isminde kayıt bulunamadı

FOTOĞRAFLANDI: Lefkoşa’da iş adamı Fahri Uyuroğlu, bahse konu kadın tarafından bir hafta içerisinde hem kendisinin hem de arkadaşının 300’er TL dolandırıldığını ileri sürdü. “Dolandırıcı” olduğu öne sürülen kadının fotoğrafını da çeken Fahri Uyuroğlu, o fotoğrafı kamuoyu ile paylaştı 

GÖREV POLİSİN: İş adamlarını dolandırarak haksız kazanç sağladığı öne sürülen kadının polis tarafından bir an önce tespit edilerek hakkındaki iddiaların soruşturulması bekleniyor. Bahse konu kadın tarafından dolandırıldığını iddia eden vatandaşlar ise kadının yasalar çerçevesinde cezalandırılmasını istiyor

Başkent Lefkoşa’da ismi henüz tespit edilemeyen bir kadının, iş yerlerini gezerek, oğlunun lösemi hastası olduğu ve maddi gücü yetersiz olduğundan ilaçlarını alamadığı yalanı ile dilendiği öne sürüldü.

İddiaya göre, bahse konu kadın, kandırdığı kişilerden 300’er TL sözde ilaç parası alıyor. Kadın, kendisine tam olarak itimat etmeyen kişileri kandırmak için de oğlunun isminin “Yasin Özer” olduğunu, Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nde Onkoloji Servisi’nde uzun süredir tedavi altında olduğunu ifade ediyor, “İnanmazsanız hastaneyi arayın sorun” diyor.

İnsanların duygularını istismar ederek dolandırıcılık yaptığı öne sürülen kadın, bir başka iddiaya göre, zorda kaldığı durumlarda da çocuğunun Kemal Saraçoğlu Lösemili Çocuklar ve Kanserle Savaş Vakfı’na da üye olduğunu, vakfın birçok hizmette bulunduğunu ancak ilaç masraflarını karşılamadığını söylüyor.

Konu kadın tarafından dolandırıldığını öne süren kişilerin şikâyeti üzerine adı geçen kurum ve kuruluşlarda isim araştırması yapıldı.

Yapılan araştırma neticesinde ne Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi kayıtlarında ne de Kemal Saraçoğlu Lösemili Çocuklar ve Kanserle Savaş Vakfı’nın kayıtlarında “Yasin Özer” isimli bir hasta kaydına rastlanmadı.

Devlet hastanesinde Yasin Özer ismine kayıt bulunamadı

Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi Başhekimi Ramadan Kamiloğlu, hasta kayıtlarına göre, hastanede “Yasin Özer” isimli bir hastanın olmadığını belirtti.

Başhekim Kamiloğlu, “Hastanemizde bu isimde bir hasta kaydı bulunmamaktadır. Kaldı ki, Sağlık Bakanlığı’nın da talimatı doğrultusunda hastanemizden sağlık hizmeti alan hiçbir kanser hastasından ücret alınmamaktadır” dedi.

Yasin Özer adına Kemal Saraçoğlu Vakfı’nda da üye kaydı yok

Kemal Saraçoğlu Lösemili Çocuklar ve Kanserle Savaş Vakfı Vakıf Koordinatörü Gediz İnan da “Yasin Özer” isimli bir üye kayıtlarının olmadığını ifade etti.

Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nde tedavi gören lösemi hastalarının isimlerinin aynı zamanda vakıfta da kayıtlı olduğunu kaydeden Gediz İnan, “Bizde Yasin Özer isimli bir üye kaydı bulunmamaktadır. Devlet Hastanesi ile iş birliği halindeyiz. Dolayısıyla eğer orada da bu isimde bir lösemi hastası olsaydı muhakkak bilgimizde olurdu” dedi.

“Sık sık Saraçoğlu Vakfı’nın adını kullanıyor” 
Gediz İnan, vakıfa bu konu ile ilgili daha öncede birkaç kez ihbarda bulunulduğunu ancak bu sözü edilen kadının bir türlü tespit edilemediğini kaydetti.

İnan, Kemal Saraçoğlu Lösemili Çocuklar ve Kanserle Savaş Vakfı’nın adını kullanarak, yalan söyleyip, duygu sömürüsü yaparak insanlardan para toplayan bu kadına itimat etmemeleri konusunda halkı uyardı.

Gediz İnan, “Daha önce de vakfımıza telefon edip böyle bir bayanın varlığından bahsedip, çocuğunun vakfımıza üye olup olmadığını soran oldu. Birçok kişiye kadının tekrar kendilerine gitmeleri halinde oyalamalarını ve polis ile birlikte bizim yanlarına gideceğimizi, söz konusu kadının bu şekilde tespit edileceğini söyledik. Fakat henüz kadın tespit edilmedi” diye konuştu.

Gediz İnan, Kemal Saraçoğlu Lösemili Çocuklar ve Kanserle Savaş Vakfı’nın hiçbir üyesini mağdur etmeyeceğini hele hele kapı kapı gezip para isteyecek bir duruma asla getirmeyeceğini belirterek, bu gibi kişilere inanmamaları konusunda vatandaşı uyardı. Böyle bir durumda polisi aramalarını söyledi.

Uyuroğlu: Duygularıma yenildim dolandırıldım

Dolandırıcı kadın tarafından mağdur edilen iş adamı Fahri Uyuroğlu, başından geçen olayı anlattı.

Uyuroğlu, şunları söyledi: “Önceki gün sabah iş yerime bir kadın geldi. Kadın moralmen çok kötü görünüyordu ve ağlamaya başladı. Ne olduğunu sorduğumda bana, oğlunun lösemi hastası olduğunu durumunun ağır olduğunu, Lefkoşa Devlet Hastanesi’nde yattığını ve haftalık 300 TL ilaç masrafı olduğunu söyledi. Kadın, oğlunun tedavisi için gereken ilaçları alacak maddi gücünün olmadığını söyledi ve benden 300 TL para istedi. Ben de teyzemi lösemiden kaybettim, duygusal anıma geldi, kadına inandım. Tam istediği parayı verecekken aklıma Kemal Saraçoğlu Lösemili Çocuklar ve Kanserle Savaş Vakfı geldi ve kadına bu vakfa üye olup olmadığını sordum. Kadın, üye olduğunu vakfın da çocukla ilgilendiğini sadece ilaç masraflarını karşılayamadığını söyledi. Bu sözleri bana çok inandırıcı gelmedi. Çünkü teyzemin rahatsızlığı döneminde ben söz konusu vakıf ile tanıştım. Vakıf eve kadar hemşire gönderiyor, hatta hastanın yatağına kadar veriyor. Kadın ağlamaya devam etti. Ben de bu parayı vereceğimi ama bir fotoğrafını çekeceğimi, vakfa ve hastaneye çocuğun kaydı olup olmadığını soracağımı söyledim. Fotoğrafını da çektim. Eğer yalan söylüyorsan senin bu fotoğrafını gazeteye vereceğim dedim.

İtiraz etmedi ve parayı alıp gitti. Kemal Saraçoğlu Lösemili Çocuklar ve Kanserle Savaş Vakfı’nı aradım. Vakıf yetkilisi, Yasin özer isimli bir hasta kayıtlarının olmadığını hastanede de kayıtlı olan tüm lösemi hastalarının isimlerinin vakıfta mevcut olduğunu söyledi. Vakıftan aldığım bilgi doğrultusunda kaldırıldığımı, dolandırıldığımı anladım.”

“Kişilere değil yardım kuruluşlarına bağış yapın”

Fahri Uyuroğlu, bu günlerde bu tür olaylarla sık sık karşılaşıldığını, insanların şu veya bu şekilde sürekli duygularının istismar edildiğini ve birilerinin diğerinin insani tarafını kullanarak haksız kazanç elde ettiğini belirtti.

Uyuroğlu, “Eğer illa ki bir yardımda bulunmak istiyorsanız lütfen bizzat kapınıza gelip, yardım talebinde bulunanlara değil, vakıflara, derneklere, hayır kuruluşlarına bağışta bulunun” dedi.

 

Havadis

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.