1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KKTC'DE BÜYÜK PANİK! KARANTİNAYA ALINDI VE...
KKTC'DE BÜYÜK PANİK! KARANTİNAYA ALINDI VE...

KKTC'DE BÜYÜK PANİK! KARANTİNAYA ALINDI VE...

Bir yıl önce adaya geldiği söyledi ancak polis kayıtlarında bir ay önce kadar adaya giriş yaptığı belirlemiş ve sonrasında;

A+A-

 

Gazimağusa Devlet hastanesine Nijerya uyruklu Maria Orinya İtodo isimli bir kadının yüksek ateş şikayetiyle başvurması ebola şüphesi yarattı. Sağlık sistemini alarma geçiren Nijerya uyruklu hastanın Lefkoşa Devlet hastanesine sevk edilmesiyle teşhis de konmuş oldu. Hastanın ebola değil "tifüse" yakalandığı ortaya çıktı.

e1-002.jpg

KKTC'de büyük bir panik yarattı, karantinaya alınarak sevk edildi.

 

Gazimağusa Devlet hastanesine Nijerya uyruklu Maria Orinya İtodo isimli bir kadının yüksek ateş şikayetiyle başvurması ebola şüphesi yarattı.

n1-002.jpg

Hastanede tüm ihtimaller göz önünde bulundurularak hastane personeli ve ziyaretçilerine maske dağıtıldı.

Yaptığı ilk araştırma sonucunda ülkeye 1 Ağustos tarihinde giriş yaptığı belirlenen kadın, enfeksiyon uzmanları tarafından takip edilmesi için Lefkoşa’daki Domuzcular Burnu Polikliniği’ne nakledildi.

Ancak burada yapılan ileri tetkiklerde Nijerya uyruklu kadının Ebola olmadığı anlaşıldı.

Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Ömer Gür yaptığı açıklamada, bel ağrısı nedeniyle Gazimağusa Devlet Hastanesine başvuran kadının Ebola şüphesiyle derhal muayene edilmesinin ardından Lefkoşa’daki Domuzcular Burnu Polikliniği’ne nakledildiğini ancak burada yapılan ileri tetkiklerde hastada herhangi bir bulaşıcı hastalığa rastlanmadığını kaydetti.

Gür, hastanın sorgusunun tamamlandığını, ülkeye giriş çıkış tarihlerinin de kontrol edilerek taburcu edildiğini belirtti.

Gür, hastanın taburcu edilmesinde 3 etkeni göz önünde bulundurduklarını belirterek, bunları, hastada yüksek ateşin devam etmemesi, hastalığın kuluçka süresinin tamamlanmış olması ve hastanın Nijerya’da Ebola salgını bulunmayan bir bölgeden KKTC’ye gelmiş olması olarak sıraladı.

 

Brt

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.