1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KKTC’DE CİNSEL GÜCÜ ARTIRICI İLAÇ ÜRETİLİYOR
KKTC’DE CİNSEL GÜCÜ ARTIRICI İLAÇ ÜRETİLİYOR

KKTC’DE CİNSEL GÜCÜ ARTIRICI İLAÇ ÜRETİLİYOR

Dünyada ilk kez jel olarak ruhsatlandırılarak ülkemizde üretilen ve Avrupa Birliği Klinik çalışmalarında onay alan çilek aromalı oral jel Ervigra piyasada

A+A-

Dünyada ilk oral jel olduğu belirtilen ve Avrupa Birliği Uyum Yasaları’nda klinik çalışmaları yapılarak ülkemizde üretilen Ervigra isimli cinsel gücü artıcı ilaç eczanelerde satışa sunuldu.

Nefes İlaç Limitet’in ürettiği ve sadece klinik çalışmalarına 50 bin Euro harcanan Ervigra, bir çok ilacı üreten Pharma Mondial’da özel olarak hazırlanan hijyenik tesislerde üretiliyor.

Ervigra ile ilgili olarak açıklama yapan Nefes İlaç Limited Direktörü Özlem Asvaroğlu, ürünün ilk denemelerinin 2007 yılında yapıldıktan sonra piyasaya sürüldüğünü kaydederek, ürünün şu anda ülkedeki tüm eczanelerde satışının sürdüğünü belirtti.

İlacın tüm formülasyon çalışmalarında resmen yer aldığını anlatan Asvaroğlu, dünyada jel formatında hiçbir ürün olmadığını ilk Ervigra olduğunu kaydederek, “Jel formatında ruhsatlandırılmış dünyada bir ilktir” dedi.

1991 yılında Pharma Mondial’de işe başlamasının üzerinden 25 yıl geçtiğine dikkat çeken Asvaroğlu, Ervigra’nın formülasyon çalışmalarının uzun sürdüğü için çok güzel ve kaliteli bir içerik elde ettiklerini belirtti.

Klinik çalışmaları Novagenic’te yapıldı

Özlem Asvaroğlu, Ervigra’nın klinik çalışmaları için 2013’te Ankara’daki Araştırma Geliştirme Merkezi Novagenic’e başvuruda bulunduklarını ve 2014 Haziran ayında çalışmaların tamamlanarak çok güzel bir netice aldıklarını ifade etti.

Türkiye’de üretilen tüm ilaçların kontrollerinin Novagenic’te yapıldığına dikkat çeken Asvaroğlu, ürünü gönül rahatlığı ile piyasaya çıkarttıklarını ve her seriden çok güzel neticelerin alındığını belirtti.

Ervigra’nın sadece çilek aromasında 15 seri üretim yapıldığını çikolata ve muz aromalarının da olduğunu ancak henüz bu ürünlerin piyasaya sunumunu yapmadıklarını söyledi.

Kalp hastalarına öneriliyor

Asvaroğlu, özellikle kalp ve damar genişlemesi açısından doktorların kalp hastalarına günde bir tane bu tip ilaçlardan almalarının tavsiye edildiğini de kaydederek, “Birçok hastalıkta tıbbi anlamda tedavi amaçlı kullanılıyor. Çünkü bu tür ilaçlar kan damarlarını açarak kanın rahatça damarda dolaşımını sağlıyor” dedi.

24 saat etkileşimi var

Ervigra alındıktan 20 dakika sonra faaliyete başladığını anlatan Asvaroğlu, jel formatında olduğu için ürünün ağızda çözüldüğünü ve etkileşiminin daha erken başladığını söyledi.

Ervigra’nın alınmasının ardından bir uyarılma neticesinde 24 saat etkileşimi olduğunu anımsatan Asvaroğlu, ilacın benzerlerinin bulunduğunu ancak onların tablet formunda yer aldığı için geç etkileşime geçtiğini belirterek, “Kullanmak isteyenler 24 saatte sadece bir tane alması gerekir” dedi.


Yerli üretime güvenmek gerekir

Nefes İlaç Limited Direktörü Özlem Asvaroğlu, “Bizim Kıbrıs Türk toplumu kendine güvenmiyor. Yapamayacağını düşünüyor. Yapana da tepki ile yaklaşıyor ve güvenmek istemiyor, ‘Nerede yapılır? Kim yapar?’ diye. 2007’den bu yana çok büyük çalışmalardan geçti ve laboratuar çalışmaları Viegra’nın suda eriyen tabletine göre yapıldı. Viegra’da 24 denek arasında sekiz kişide, Ervigra’da üç kişide baş ağrısı bulundu. Ervigra’da bu olmaz.

Avrupa Birliği Denkliği almış tek ilaç

Sağlık Bakanlığı’na başvurmalarının ardından Ekim 2015’te Ervigra ürünlerini ruhsatlandırdıklarını kaydeden Asvaroğlu, ülkemizde bir çözüm olması halinde Ervigra’nın Avrupa’da denkliği olan tek jel ürün olduğunu da söyledi.

Türkiye’de ruhsatlı olan herhangi bir ürününün Kıbrıs’ta kayıt almadan ön izinle Kıbrıs’a ithal edildiğine dikkat çeken Asvaroğlu, “Ruhsatlandırma açısından her ülkenin kendine göre kuralları vardır. Biz diyoruz ki, Türkiye de buradaki ruhsatları tanısın. Gelip bizim üretim tesisimizi ziyaret ederek ön izinle bize jelin ülkelerine girişine izin verilsin. Şu an itibarı ile bunun mümkünatı görünmüyor” dedi.

Ürünün Ruhsatlandırılması Avrupa Birliği Uyum Yasaları’na uygun yapıldığı için klinik çalışmaları tamamlanan ilk ve tek ürünün Ervigra olduğuna dikkat çeken Asvaroğlu, “Güney Kıbrıs’a satış yapmayı planlıyoruz. Ancak, ülkemizi tanımadıkları için gelip fabrikamızı kontrol etmiyorlar” dedi.

Hedefimiz Ervigra’yı tüm dünyaya ihraç etmek

Kamagra’nın kaçak bir jel olduğunu ve birçok ülkede polis baskınlarına neden olduğuna dikkat çeken Asvaroğlu, hedefin Ervigra’nın Kıbrıs’tan bütün dünyaya satışını yapmak olduğunu belirtti.

İhracat konusunda yurt dışındaki ülkeler ile sürekli temasları bulunduğunu ve olumlu görüşler aldıklarını anlatan Asvaroğlu, yeni yıldan sonra bir araya gelerek ilk ihracat çalışmalarını başlatacaklarını söyledi.

Ülkede yerli ürüne bir endişeli bakış olduğunu anlatan Asvaroğlu, ürünün çok kaliteli olduğunu ve Devlet Laboratuvarı’ndan akredite alındığını belirtti.

 

Ali CANSU/Kıbrıs Gazetesi
 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.