1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KKTC'DE DE Mİ YOLSUZLUK...
KKTC'DE DE Mİ YOLSUZLUK...

KKTC'DE DE Mİ YOLSUZLUK...

banka hesaplarından hamillerine ...

A+A-

ENGELLİLER FEDERASYONU BANKA HESABINDAN SİRKAT!

KKTC Engelliler Federasyonu eski Başkanı Ahmet Altıntaş ile eski Mali İşler Sorumlusu Halil Hüdaverdi, Engelliler Federasyonu’na ait banka hesabından hamillerine 10 bin TL geçirerek sirkat ettikleri gerekçesi ile polis tarafından gözaltına alınarak dün Lefkoşa’da yargı huzuruna çıkarıldı.

Polis mahkemede zanlı Altıntaş ile Hüdaverdi’nin görev ve yetkilerini yeni yönetime devrettikten sonra söz konusu suçu işlediklerini ifade ederek, olayla ilgili zanlı sayısının yüksele bileceğine dikkat çekerek zanlılar hakkında soruşturma maksatlı 3 gün tutukluluk emri temin etti.

Abbas ELMAS

KKTC Engelliler Federasyonu eski başkanı Ahmet Altıntaş ile eski Mali İşler Sorumlusu Halil Hüdaverdi federasyona ait 10 bin TL’yi sirkat ettikleri gerekçesi ile dün polis tarafından Lefkoşa Kaza Mahkemesi’ne çıkarılarak haklarında 3 gün tutukluluk emri alındı.

Mahkemede olayla ilgili bulguları aktaran Lefkoşa Polis Müdürlüğü Adli Şube’de görevli polis memuru Aytan Özoğul, zanlıların 9 Aralık tarihinde Lefkoşa’da meydana gelen “Sirkat” suçundan metaldar olduklarını söyledi.

Zanlıların KKTC Engelliler Federasyonu’ndaki görevlerinin son bulduğu 9 Aralık tarihinde Engelliler Federasyonu’nun banka hesabının bulunduğu Halk Bankası’na giderek, banka hesabında bulunan 10 bin TL’yi çekmek sureti ile sirkat ettiklerini kaydetti.

Halk Bankası’ndan alınan bilgide ise zanlıların 10 bin TL’yi birlikte bankaya giderek çektiklerinin öğrenildiğine değinen Özoğul, zanlı Ahmet Altıntaş’ın önceki gün, zanlı Halil Hüdaverdi’nin dün tespit edilerek gözaltına alındığını belirtti.

Zanlılar aleyhinde başlatılan polis soruşturmasının henüz çok yeni olduğuna, alınması gereken birçok ifade ve aranan emareler olduğuna değinen Aytan Özoğul, yürütülen polis soruşturmasının selameti açısından zanlının 3 gün süreyle poliste tutuklu kalmasını talep etti.

Savunma avukatı ise “Efendim bu para çek olarak yeni yönetimin bilgisi dahilinde bankadan çekilmiştir. Yeni yönetim bu paranın çalındığı hakkında polise şikayette bulundu ancak, gerekli açıklamaların yapılmış olmasına rağmen şikayet geri çekilmedi” şeklinde savunma yaparak mahkeme kayıtlarına geçmesini istedi.

Huzurundaki şahadeti ve savunma avukatının söylediklerini dikkate alan Lefkoşa Kaza Mahkemesi Yargıcı Hale Ahmetraşit, zanlıların layla bağlantılı olabileceklerine bulgu yaparak yürütülen polis soruşturmasının selameti açısından zanlıların 3 gün süreyle poliste tutuklu kalmalarını emretti.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.