1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KKTC'DE DİYE VATAN HAİNİ İLAN EDİLDİ!
KKTC'DE DİYE VATAN HAİNİ İLAN EDİLDİ!

KKTC'DE DİYE VATAN HAİNİ İLAN EDİLDİ!

Çok kızdılar

A+A-
 
Vatan haini ilan ettiler!

Değirmenlik’e transfer olan Rum futbolcu Dimitris Vasiliou’ya fanatik Rumlar ve Yunanlılar ateş püskürüyor

Değirmenlik takımına transfer olarak tarihi bir olaya imza atan Rum futbolcu Dimitris’e Rum tarafından büyük tepki var. Rum tarafında yayın yapan Sigma TV haber portalı ve Yunanistan’da yayınlanan Ethnos gazetesi yaptıkları yayınlarda okuyucuların görüşlerine de yer vererek Dimitris’i “Vatan hainliği” ile suçlayacak noktaya geldiler.

KIBRIS Gazetesi’nde Şükrü Burağan’ın haber ve fotoğraflarını kaynak olarak kullanan Ethnos, Türk basınını suçlayarak kayıp Rumlarla ilgilenmek yerine Dimitris’in transferini tam bir bayram havasında kullandıklarını savundu. Ethnos’a yorum yapan okuyucular “üç kuruş para uğruna kendini ve vatanını sattın, yazıklar olsun” şeklinde ağır ifadeler kullandı.

“İşgal altındaki bölgelerde top oynamaya karar verdi” yazıldı
Aşırı sağcı Yunan Ethnos Gazetesi’nin konu ile ilgili haberi şöyle;  “Atilla’nın Kıbrıs’ı işgalinden ve pek çok Rum ve Yunanlı’nın katledilişinden 40 yıl sonra bir Kıbrıslı Rum futbolcu İşgal altındaki bölgelerde top oynamaya karar verdi!

35 yaşında, başka futbolcuların kariyerlerine son verdikleri bir zamanda, Dimitris Vasiliu, henüz daha anlaşılamayan bir sebepten dolayı, işgal altındaki Değirmelik’te Türklerin parasına karşılık top oynamayı kabul etti (Değirmenlik bizim milli muhafız ordularımızın işgal esnasında çetin bir mücadele verdikleri bir köyümüzdür). Vasiliu geçmişte de Omonoia Arandipu ve Ermi Arandipu takımlarında top koşturdu.

Ancak şimdi bu yaptığı hareketle internetten binlerce okuyucu tarafından ‘’vatan haini’’ etiketini hak etti. Haberin ilk yayınladığı Sigma Live haber sitesinde bir okuyucu şu yorumu yaptı: “Üç kuruş para uğruna insan vatanını satar mı?! Yazıklar Olsun! Hem kendini, hem bizi sattın!”

‘Kıbrıs Türk basını kayıplarla uğraşsın’ denildi
Bir başka okuyucu ise şöyle yazdı: “Herkes kendi vatanseverliğini sözleriyle değil davranışlarıyla gösterir. Açlıktan ölmeyi tercih ederim, işgal altındaki bölgelerle işbirliği yapmaktansa! Bu adama vatan haini damgası vurmak benim en doğal hakkımdır diye inanıyorum.’’

Sentragoal.com.cy isimli haber sitesinde bir okuyucu ise şu yorumu yaptı: “Bravo koçum, layıksın! Belli ki senin hiçbir hissiyatın yok, git anana babana ve dedene bir sor bize ne yaptıklarını ve öğren!”

Bu arada Türkiye hala daha Kıbrıs Cumhuriyeti tanımazken ve hala daha bir sürü Kıbrıslı Rum kayıp varken ve Kıbrıs Türk basını bu konularla uğraşmazken, Türk medya organlarında bu futbolcu transferi konusunda tam bir bayram havası var.  Kıbrıs Türk haber siteleriyle birlikte, Dimitri Vasiliu’nun imza atarken ve yeni takımının formasını giyerken gülümseyen fotoğraflarına yer veriyorlar.

KTFF’ye sahte dediler, tokalaşmaya çok kızdılar
İşgal bölgeleri gazeteleri Vasiliu’nun sahte Futbol Federasyonu’nun (ki yalnızca Türkiye tarafından tanınır) Başkanı Hasan Sertoğlu ile tokalaşmasının resimlerini yayınladılar.

Birkaç yıl önce bir Kıbrıslı Türk futbolcu AEL Limasol takımına imza atmış ancak Kıbrıs Türk tarafından aldığı tepkiler yüzünden apar topar geri dönmek zorunda kalmıştı.

Kıbrıs Futbol Federasyonu’ndan bu konuda henüz resmi bir tepki gelmedi. KOP Başkanı Costakis Kutsokumnis, ki Kıbrıs’daki futbolun birleşmesinden bahsederken “Afrodit’in adası” gibi romantik sözler kullanmıştı, en son geçen akşam Limasol’daki bir gece kulübünde Yunanlı şarkıcı Antonis Remos’un konserinde eğlenirken görülmüştü.”

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.