1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. "KKTC'DE DÜZENLENEN EN PRESTİJLİ BİLARDO ORGANİZASYONU"
"KKTC'DE DÜZENLENEN EN PRESTİJLİ BİLARDO ORGANİZASYONU"

"KKTC'DE DÜZENLENEN EN PRESTİJLİ BİLARDO ORGANİZASYONU"

KKTC'de düzenlenecek olan;

A+A-

AVRUPA ERKEKLER, KADINLAR VE TEKERLEKLİ SANDALYELİLER BİLARDO ŞAMPİYONASI KKTC'DE BAŞLAYACAK

TÜRKIYE MİLLİ BİLARDOCU FERDİ ÖZDEMİR:  "KKTC'DE DÜZENLENEN EN PRESTİJLİ BİLARDO ORGANİZASYONU OLACAK"

"TURNUVADAN BİREYSEL BAZDA MADALYAYLA DÖNMEK AMACINDAYIZ"

Bilardo sporunun uluslararası nitelikteki en önemli organizasyonlarından Avrupa Erkekler, Kadınlar ve Tekerlekli Sandalyeliler Bilardo Şampiyonası, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) bugün başlayacak.

Avrupa Cepli Bilardo Federasyonu (EPBF) tarafından Girne kentindeki Acapulco Oteli'nde düzenlenecek ve 9 Nisan'a kadar sürecek şampiyonaya Avrupa'nın 33 ülkesinden 250'ye yakın sporcu katılacak.

Türkiye'den de 9 sporcunun yer alacağı turnuvada "8 Top, 9 Top, 10 Top ve "14+1 Straight Pool" disiplinlerinde takımlar karşılaşacak.

"KKTC'DE DÜZENLENEN EN PRESTİJLİ BİLARDO ORGANİZASYONU"

Avrupa Şampiyonası'na katılacak Türkiye milli sporcularından Ferdi Özdemir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bilardoda ilk kez KKTC'nin evsahipliğinde bu denli prestijli bir organizasyon yapılacağını söyledi.

Kuzey Kıbrıs Bilardo Federasyonu'nun yoğun çalışmaları sonucunda söz konusu organizasyona evsahipliği yapma hakkını elde ettiğini belirten Özdemir, "Federasyonun EPFB'ye üyeliğini kabul ettirmesinin ardından ikili ilişkileri arttı ve KKTC'de son yıllarda önemli özel turnuvalar düzenlendi. Bunların en prestijlisi ise Avrupa Şampiyonası olacak" dedi.

MİLLİ TAKIM İDDİALI

Türkiye'nin şampiyonada iddialı olduğunu ve 2007 Avrupa Bilardo Şampiyonası'nda şampiyonluğu bulunan milli kadın sporcu Eylül Kibaroğlu'ndan madalya beklediğini kaydeden Ferdi Özdemir, "Bu şampiyonada Eylül'ün madalya kazanacağını ümit ediyorum. Bizde iyi bir takım mücadelesi verdiğimiz takdirde turnuvada başarılı sonuçlar alabiliriz" şeklinde konuştu.

Turnuvanın KKTC'de düzenlenmesi sayesinde daha fazla milli sporcuya kontenjan açıldığını belirten Özdemir, "Turnuvada normalde her disiplinden iki sporcu katılabiliyordu. KKTC'de düzenlenmesi avantajından faydalanarak kontenjanı artırdık" ifadesini kullandı.

Özdemir, turnuvaya katılan sporcuların bazılarının masraflarını Cepli Bilardolar Derneği'nin karşılamasına rağmen ekonomik yönden sıkıntılar yaşadıklarını söyleyerek, "4 sporcunun masrafını karşılansa da diğerleri masraflarını ceplerinden karşıladı. Sponsor arayışındayız" diye konuştu.

CANLI İZLENEBİLECEK

Birçok Avrupa ülkesinin katılacağı 10 gün sürecek organizasyonda maçlar "www.kozoom.com/en/pool-billiard/" adresli internet sitesinden canlı olarak takip edilebilecek.

Avrupa Erkekler, Kadınlar ve Tekerlekli Sandalyeliler Bilardo Şampiyonası'nın ardından kadın ve erkek sporcuların bir arada yarışacakları "Two Euro Şampiyonası" adlı özel turnuva da yine KKTC'de 10-12 Nisan tarihlerinde düzenlenecek.

EPBF'nin resmi üyesi olmasına rağmen Kıbrıs Rum kesimi, şampiyonaya evsahipliği yapacak KKTC'yi protesto etmek amacıyla turnuvaya katılmayacak. Türkiye'nin yanı sıra turnuvada yer alacak ülkeler şöyle:

Arnavutluk, Avusturya, Belçika, Bosna Hersek, Belarus, Bulgaristan, Hırvatistan, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, İspanya, Finlandya, Fransa, İngiltere, Almanya, Macaristan, İrlanda, İtalya, Litvanya, Lüksemburg, Hollanda, Norveç, Polonya, Portekiz, Romanya, Rusya, Slovenya, Sırbistan, İsviçre, Slovakya, İsveç, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Ukrayna.

Tak

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.