1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KKTC’DE E-EĞİTİM VERECEK ÜNİVERSİTE KURULUYOR
KKTC’DE E-EĞİTİM VERECEK ÜNİVERSİTE KURULUYOR

KKTC’DE E-EĞİTİM VERECEK ÜNİVERSİTE KURULUYOR

KKTC’de internet ve bilişim teknolojileri aracılığıyla uzaktan üniversite eğitimi (e-eğitim) vermek üzere açılacak.

A+A-

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, KKTC’de internet ve bilişim teknolojileri aracılığıyla uzaktan üniversite eğitimi (e-eğitim) vermek üzere açılacak “Akdeniz Araştırma ve Bilim Üniversitesi”nden bir heyeti kabul etti.

Üniversite yetkilileri, Cumhurbaşkanı Eroğlu’na, çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Görüşmede konuşan Akdeniz Araştırma ve Bilim Üniversitesi Rektörü Hasan Köni, KKTC’deki üniversitelere sık sık konferans veremeye geldiğini söyledi ve Cumhurbaşkanı Eroğlu’yla ortak tanıdıklarından bahsetti.

Köni, merkez kampüsünü KKTC’de kuracakları üniversiteyle ilgili çalışmaların sürdüğünü ifade etti.

Uluslararası iletişimin gelişimiyle dünyada yeni bir eğitim modelinin oluşmakta olduğunu belirten Köni, artık devamlı kalabalık öğrencilerin sınıfları doldurmadığını, yerinden internet sistemleri ve bilgisayarlarla iş yapılmaya başlandığını söyledi.

Köni, böyle bir eğitim kurumunun hayata geçmesiyle, KKTC’nin uluslararası alandaki varlığının da ispatlanacağını belirtti.

EŞKİNAT

Üniversite Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Eşkinat ise Türkiye’de de böyle bir üniversite olmadığını ve yatırımı KKTC’ye yapmak istediklerini söyledi.

Eşkinat zaman içerisinde bu yatırımın yapıldığını ve konuyla ilgili olarak çeşitli iş birliği protokolleri imzaladıklarını dile getirdi. Eşkinat, dün Hacettepe Üniversitesi’yle de bir iş birliği protokolü imzaladıklarını kaydetti.

Söz verdiklerini yerine getirmeye çalıştıklarını belirten Eşkinat, bu üniversitenin KKTC’nin dünyaya açılan önemli bir penceresi olması temennisinde bulundu.

Eşkinat, uluslararası ve bilimsel düzeyde eğitim verilecek kurumun, sadece Türkiye’den değil dünyanın her yerinden öğrencisi olmasını hedeflediklerini anlattı.

Eşkinat, Cumhurbaşkanı Eroğlu’yla birlikte, belirleyecekleri bir günde resmi açılış töreni yapmak istediklerini de dile getirdi.

EROĞLU: “UZUN UĞRAŞLAR VERİLDİ”

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu da böyle bir üniversite kurma çalışmalarının birkaç yıldır devam ettiğini söyledi. Eroğlu, sağlam bir iş çıkarmak için üniversite yetkililerinin dünya çapındaki bazı üniversitelerle iş birliği gerçekleştirmek, Türkiye’deki bazı üniversitelerle çift diploma verilmesi konusunda anlaşma yapmak için uzun uğraşlar verdiklerini söyledi.

Bütün protokollerin imzalandığını söyleyen Eroğlu, şimdi artık derslerin başlatılması zamanının geldiğini, merkez olarak da KKTC’nin seçildiğini ifade etti.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.