1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KKTC'DE EĞİTİMİN İÇLER ACISI HALİ...
KKTC'DE EĞİTİMİN İÇLER ACISI HALİ...

KKTC'DE EĞİTİMİN İÇLER ACISI HALİ...

KKTC'de eğitim;

A+A-

 

Mağusa'da Canbulat Özgürlük Ortaokulu ile Alasya Îlkokulu'nda öğretmen eksikliği yaşandığı gerekçesiyle veliler dün eylem yaptı. Canbulat Özgürlük Ortaokulu'nda matematik ve branş öğretmeni eksikliği yaşanırken, Alasya Îlkokulu'nda ise 3. ve 4. sınıflar İngilizce öğretmeni eksikliğinden dolayı ders yapamıyor. Çocuklarının mağdur olduklarını ve diğer sınıfların matematik ile İngilizce dersi yaparken kendi çocuklarının bu derslerden mahrum kaldıklarını dile getiren veliler bir an önce okullara öğretmen atanmasını ve bu sorunun giderilmesini talep etti. Veliler taleplerinin yerine getirilmemesi halinde daha büyük eylemler yapacakları uyarısında bulundular.

ACIBUCU: “ÇOCUKLARIMIZI OKULA GÖNDERMEYECEĞİZ”

Canbulat Özgürlük Ortaokulu'nda eylem yapan veliler adına konuşan Cezmi Acıbucu, çocuklarının 1 aydır matematik öğretmeni olmadığı için ders yapamadıklarını dile getirdi. Veliler olarak okul müdürü ile konuştuklarını ve okula öğretmen atanmasını talep ettiklerini belirten Acıbucu, müdürün bakanlığı aradığını ancak bakanlığın “Bugün, yarın” diye oyaladığını söyledi. Öğretmen eksikliğinden dolayı öğrencilerin sınıfta boş oturduğunu ifade eden Acıbucu, “Sınıfa hiçbir öğretmen gelmiyor. Sınıfa bir öğretmen gelmesini istiyoruz ki en azından o ders boş geçmesin” şeklinde konuştu. Diğer sınıftaki öğrencilerin matematik dersi gördüğünü ancak kendi çocuklarının matematik dersi görmediğini dile getiren Acıbucu, okula öğretmen atanmaması durumunda çocuklarını okula göndermeyeceklerini ve daha büyük eylem yapacakları uyarısında bulundu.

ERGİNEL: “SESİMİZİ DUYMALARINI İSTİYORUZ”

Alasya İlkokulu'nda eylem yapan veliler adına konuşan Güler Erginel, yaklaşık 1 aydır İngilizce öğretmenleri olmadığı için çocukların derslerinin boş geçtiğini söyledi. Çocukların okul bahçesinde boş boş oynadıklarını ve bildiklerini de unuttuklarını dile getiren Erginel, bakanlığın seslerini duymasını istedi.

ÜNGÖR: “OKUL EĞİTİME EKSİK KADROYLA BAŞLADI”

Alasya İlkokulu'ndaki eyleme destek veren KTÖS temsilcisi Tanju Üngör, Lefkoşa'da da 2 ayrı okulda ayni sorun yüzünden eylem yapıldığını belirtti. Bakanlığın, Alasya İlkokulu'nda öğretmen eksikliğinin var olduğunu bilmesine rağmen Haziran öncesi önlem almadığını belirten Üngör, çocukların mağdur olduğunu kaydetti. Okulda eğitim veren ve hukuki sorunu olan bir öğretmenin uzun süredir okula gelmemesinden dolayı sorun yaşandığına dikkatleri çeken Üngör, var olan sorunun acilen giderilmesini istedi. Okulun eğitime eksik kadroyla başladığını vurgulayan Üngör, okulda fırsat eşitliğini bozan bir yapının oluştuğunu dile getirdi. Bazı sınıfların İngilizce dersi görürken, 3. ve 4. sınıfların büyük bölümünün bu dersten mahrum kaldığını kaydeden Üngör, bakanlığın mevcut soruna çözüm bulmaması halinde eylemlerin devam edeceğini ve daha şiddetli eylemler yapacaklarını belirtti.

TUZLALI: “EĞİTİMİN AKSAMAMASI İÇİN ÇABA SARF EDİYORUZ”

Alasya İlkokulu Müdürü Hasan Tuzlalı, okulda öğretmen eksikliğinin olduğunu ifade ederek, eksikliği giderebilmek için branş öğretmenlerini sınıflara yönlendirdiklerini belirtti. Eğitimin aksamaması için çaba sarf ettiklerini vurgulayan Tuzlalı, hukuki sorunu olan bir öğretmenin Şubat ayından beridir davasının sürdüğünü ve daha da süreceğinden dolayı okulda öğretmen açığı olduğunu söyledi.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.