1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KKTC'DE EVDE OTURUP MAAŞ ÇEKENLERE 18 MİLYON TL!
KKTC'DE EVDE OTURUP MAAŞ ÇEKENLERE 18 MİLYON TL!

KKTC'DE EVDE OTURUP MAAŞ ÇEKENLERE 18 MİLYON TL!

Halkın dar gelirli kesimleri veya asgari ücretli açlığa mahkûm edilirken... Ya işe çağırın ya emekli edin!

A+A-

 

Birleşik Kıbrıs Partisi (BKP)  Genel Başkanı İzzet İzcan, CTP-BG ile DP-UG hükümetinin 2015 yılı bütçesinde 150 müşavir maaşı için 18 Milyon TL ayırdığını belirterek, “müşavir ordusunun ve çektikleri maaş miktarının katlanarak arttığını” kaydetti.

İzcan yaptığı yazılı açıklamada  CTP-BG  ve DP-UG’nin seçim döneminde üçlü kararname uygulamasına son vererek, yeni müşavir atamayacaklarına dair halka söz verdiklerini savunarak, hükümetin kurulduğu gün 100 olan müşavir sayısının bugün 150 civarında olduğunu kaydetti.

İzcan, müşavir maaşları için geçtiğimiz yıl 11 Milyon TL ayrılırken, önümüzdeki yıl için 18 Milyon TL ayrıldığını kaydederek, işçilerin, çalışanların, üreticilerin, öğrencilerin, öğretmenlerin, halkın dar gelirli kesimlerinin ve asgari ücretlinin ise bütçede kaynak yok gerekçesi ile açlığa mahkûm edildiğin  savundu.

İzcan, “müşavirliğin biran önce kaldırılmasını ve üçlü kararname uygulamasına son verilmesini, müşavir adı altında evde oturup maaş çekenlerin  ya işe çağrılmalarını, ya da derhal emekliye sevk edilmelerini” talep etti.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.