1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KKTC’DE FİLM ÇEKEN DOĞAN FİLMCİLİK EKİBİ CUMHURBAŞKANI EROĞLU’NU ZİYARET ETTİ
KKTC’DE FİLM ÇEKEN DOĞAN FİLMCİLİK EKİBİ CUMHURBAŞKANI EROĞLU’NU ZİYARET ETTİ

KKTC’DE FİLM ÇEKEN DOĞAN FİLMCİLİK EKİBİ CUMHURBAŞKANI EROĞLU’NU ZİYARET ETTİ

KKTC’de bir film çeken ve çektikleri “Halam Geldi” isimli filmle Antalya Film Festivali’nde ödül alan Doğan Filmcilik’ten bir heyet, Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’nu ziyaret etti.

A+A-

KKTC’de bir film çeken ve çektikleri “Halam Geldi” isimli filmle Antalya Film Festivali’nde ödül alan Doğan Filmcilik’ten bir heyet, Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’nu ziyaret etti.

Ziyarette konuşan Doğan Filmcilik yetkililerinden Sami Dündar, filmde hem Türkiye’de hem de dünyanın çeşitli yerlerinde kanayan yara halindeki “çocuk gelinler” konusunu işlediklerini kaydetti ve  aynı zamanda bir sınır öyküsünü de anlatmaya çalıştıkları için filmi KKTC’nin Akıncılar Köyü’nde çektiklerini belirtti.

Filmde Kıbrıs’ta yaşanan ve tasvip etmedikleri sınır meselesini de işlediklerini dile getiren Dündar, filmin çok güzel olduğunu söyledi ve Antalya Film Fesitvali’nde özel bir gösterim gerçekleştirildiğini, filmin çok beğenilerek “Sosyal Sorumluluk” ödülüne  layık görüldüğünü anlattı.

Dündar, filmi KKTC’de çektikleri  için KKTC’de bir da gala yapmayı planladıklarını belirti ve  Aralık ayında galayı yapacaklarını dile getirdi.

Dündar, filmin KKTC’nin tanıtımıyla alakalı olarak da iyi bir film olduğunu söyledi ve filmin 1998 senesinde Akıncılar Köyü’nde geçen bir dönem filmi olduğunu anlattı.

Görüntülerin güzel olduğunu, sinemaseverlerin bu görüntülerden sonra KKTC’yi merak edeceğini ifade eden Dündar, Kıbrıs’tan çok sayıda oyuncu kullandıklarını, bu oyuncuların Kıbrıs aksanıyla konuştuğunu, SOS Çocuk Köyü’ndeki çocukların filmde yer aldığını, keyifli bir film yaptıklarını kaydetti.

Dündar filmde geçen olayın Kıbrıs’ta yaşanmadığının da ayrıca vurgulandığını belirtti

EROĞLU

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu da, filmi galasında seyretme şansları olacağını belirtti ve “Biz o zaman değerlendireceğiz” dedi.

Film camiasının uzmanlarının filmi değerlendirerek ödüle layık gördüğünü dile getiren Eroğlu, bunun büyük bir başarı olduğu kaydetti ve Doğan Filmcilik ekibini tebrik etti.

Ekibin filmi KKTC’de çekerek KKTC’nin tanıtılmasına yönelik önemli bir görevi yerine getirdiğini dile getiren Cumhurbaşkanı Eroğlu, filmde KKTC gerçeğinin kamuoyunun gündemine getirildiğini ifade etti.

Eroğlu ekibe bundan sonraki çalışmaları için de başarılar diledi.

TAK

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.