1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KKTC'DE GÖRÜLMEMİŞ DOLANDIRICILIK!
KKTC'DE GÖRÜLMEMİŞ DOLANDIRICILIK!

KKTC'DE GÖRÜLMEMİŞ DOLANDIRICILIK!

Kiraladığı aracı...

A+A-

Özay Hayat adlı kişi, EVA Rent a Car Şirketi’nden dört ay önce 40 Bin Euro değerindeki Mercedes marka aracı bir günlüğüne kiraladı ancak bir daha geri vermedi.

Fehime Alasya

EVA Rent a Car Şirketi’nin başı, 40 bin Euro’luk aracını kiralayıp kaçan Özay Hayat ile dertte. 

22 Haziran 2015 tarihinde Ercan Havaalanı’ndan Özay Hayat isimli şahsa MJ 306 plakalı Mercedes C185 serisi, değeri 40 bin Euro olan aracı bir günlüğüne kiralayan EVA Rent a Car şirketi, aracını halen daha geri alamadığını, mağdur olduğunu iddia etti. 

Şirket yetkilileri, mağdur olduklarını ve bu mağduriyetlerinin giderilemediğini dile getirdi. “Pile’de dört ayrı cumhuriyet var, dört ayrı devlet, ama hiçbiri de bizim sorunumuzu çözemiyor” diyen yetkililer, Türk polislerinin ilgisizliğinden yakındı. 

40 Bin Euro değerindeki Mercedes marka aracı kiralayıp kayıplara karışan Özay Hayat’ın Pile’de yaşadığını, Kuzey’e arada sırada, yasal olmayan yollarla geçiş yaptığını, bu yüzden yakalanamadığını ileri süren kiralık araç sahipleri, “Herkes suç işlesin Pile’ye veya Güney’e kaçsın, böyle iş mi olur” diye dert yandı. 

ARABAYI VERMEK İÇİN 5 BİN TL İSTEDİ

Özay Hayat’ın internetten, Facebook aracılığıyla olaydan sonra, kiralık araç şirketi ile iletişime geçtiği ve Nergisli köyünde bulunan kardeşine 5 bin TL getirmeleri karşılığında aracı teslim edeceğini, buna karşın ödeme yapmadıklarını dile getiren EVA Rent A Car, Özay Hayat’ın aracı kaçak yollarla Pile’ye geçirdiği bilgisi aldıklarını söyledi. EVA Rent A Car yetkilileri olayı şöyle anlattı:

 “Aracı kaçak yollardan Pile’ye götürmüş, bir süre kendisi kullandı. Facebook’a da araçla fotoğraflar çekip attı. Yine aldığımız duyumlara göre aracımızı iki bin Euro’ya başka bir şâhısa satmış ve şu an Pile’de veya Güney’de bu aracı kullanıyorlar. Bizim polisimiz de o tarafta olduğu için aracı gidip alamıyor. Kasım ayında yine bir dilekçe yapıp polise verdik fakat öylece bekliyoruz, hiçbir şey yapılmıyor. Yaşanan bu olay karşısında çok mağdur olduk. Özay Hayat’ın poliste kabarık bir sabıka dosyası bulunduğunu öğrendik. Polise yaptığımız ilk şikâyette polis tarafından bizlere  ‘Bu adamın dosyası kabarık, siz bunu bilmiyor muydunuz? Aracınızı kiralayacağınız insanları biraz sorgulayın tanıyın’ dendi.  Biz her geleni nasıl tanıyalım, her gelenin dosyasını mı sorgulayalım?  Kaçak yollardan KKTC’ye gidip gelirmiş bu şahıs, duyuyoruz, FBI şikâyetimiz üzerine bu adamı Güney’de tutmuş fakat başka bir araç sürerdi. Pile’de dört ayrı cumhuriyet var; Rum polisleri, FBI, Barış Gücü ve Türk polisleri… Ama bizim derdimizi çözen yok… Bu adamı kimse tutuklamaz, arabamızı alamıyoruz. Kendi şahsi çabalarımızla adamın yerini tespit ediyoruz, adamı yakalayın diye ihbar ediyoruz ama adam buhar olup uçuyor… Bu nasıl iştir?” şeklinde konuştu.

“KONU POLİSİN TAKİBİNDEDİR”

Konuya ilişkin Halkın Sesi’ne bilgi veren Polis Basın Subaylığı, gerekli soruşturmaların yapıldığını, polisin konu üzerinde çalışmalarının deva ettiğini ve Özay Hayat’ın arandığını ifade etti. 

Ciddi suçlarda her iki kesimin bir birine yardım eden, Kuzey Kıbrıs ve KKTC arasında bulunan Bilgi İşlem Ofisi’nin de konudan haberdar edildiği dile getirildi. Takipte oldukları şahsa ilişkin Güney Kıbrıs’ta, Pile’nin dışında bir yerleşim yerinde görüldüğü bilgisi Verne Basın Subaylığı, “Polis olayla ilgili gerekli soruşturmayı yaptı. Soruşturma halen daha da devam ediyor. Konu polisin takibindedir.” ifadelerine yer verdi.       

Şirket yetkilileri ve Özay Hayat arasında internet üzerindeki yazışmalar:

r1-016.jpg

r2-019.jpg

r3-012.jpg

Halkın Sesi

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.