1. HABERLER

  2. SPOR

  3. KKTC'DE HAPSOLMUŞ YETENEKLER!
KKTC'DE HAPSOLMUŞ YETENEKLER!

KKTC'DE HAPSOLMUŞ YETENEKLER!

KKTC'nin içler acısı durumu...

A+A-

 

Ülkemize uygulanan ambargolardan dolayı dış dünya ile spor yapma hakkı elde edemeyen gençlerimiz için Türkiye arenasında yer bulmak için başlatılan girişimler sonuç vermeye başladı. Bu girişimler içerisinde Eskişehir’in rolü ise bir başka oldu.

Eskişehirspor U 16 takımında geçtiğimiz sezon Türkiye Coca-Cola gelişim ligi forma giyen genç yıldızlarımız Osman Şanverdi ile Bünyamin Ayaz’dan sonra Oğuzcan Aras da seçmelerde başarılı bir performans ortaya koyarak hazırlık dönemine katılma hakkı kazandı.

Haziran ayı içerisinde iki aşamalı yapılan seçmelere katılan yaklaşık 70 sporcu içerisinde 1998 doğumlularda tek olan Oğuzcan Aras’ı seçen teknik heyet, oyuncuyu Temmuz ayı sonunda gerçekleştirilecek sezon öncesi hazırlık kampına davet etti.

Oğuzcan Aras gelecekten umutlu

Eskişehir U 17 takımına seçilen Oğuzcan Aras, futbola başladığı dönemde U 14 ve U 15 yıldızlar liginde çok çalışarak buralar geldiğini, belli yerlere gelebilmek için önemli fedakarlık yapmak durumunda olmanın gerekliliğine vurgu yaptı. Kendisi için yeni bir dönemin başlayacağını belirten Oğuzcan Aras, bundan sonraki hedefinin kalıcı olabilmek ve futbol hayatını Türkiye’de sürdürmek olduğunu belirtti.

1998 doğumlu Oğuzcan Aras Atatürk Endüstri Meslek Lisesi 11.sınıfa kayıt yaptırarak, Osman Şanverdi ile birlikte aynı okulda eğitimini sürdürecek.

17 yaşındaki genç Oğuzcan Aras, futbola 2008 yılında 1907 Futbol Akademisi’nde başladı. 2011 yılında Mağusa Türk Gücü’ne ilk lisansını çıkaran Oğuzcan Aras 2013-2014 futbol sezonunda Mehmetçik genç takımına kiralandı ve ligin ikinci devresinin son haftalarında A takıma yükselerek son maçlarda forma giydi.

Genç futbolcularımız Türkiye Arenası’nda yer bulabilir

Geçtiğimiz sezondan itibaren Eskişehirspor U 16 takımda başarılı bir şekilde forma giymeye başlayan Osman Şanverdi ise, Oğuzcan Aras’ın da başarılı olarak aralarına katılmasından dolayı son derece mutlu olduğunu söyledi.

Bir yıllık deneyimlerini Oğuzcan ile paylaşacaklarını söyleyen Osman, çok daha iyi noktalara gelebilmek için birlikte çalışacaklarını ifade etti. Kuzey Kıbrıs’tan futbolcu arkadaşlarının gelmesi ile birlikte buradaki futbolcuların bakış açılarını değiştirdiklerini düşündüğünü belirten Osman Şanverdi, çıkış noktası olarak bakılmasına öncülük etmekten dolayı mutlu olduğunu söyledi.

Ertuğrul Sağlam’dan Osman’a yakın takip

İlk sezonunda 24 maçın 21’inde oynadığını ve 8 gol attığını belirten Osman Şanverdi, Eskişehirspor Kulüp Başkanı Mesut Hoşcan, A takım teknik direktörü Ertuğrul Sağlam tarafından yakın takip edildiğini, gözlem altında olduğunu ve gelişimi ile ilgili hocalardan sürekli raporlar alındığını sözlerine ekledi.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.