1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KKTC’DE İÇİN ÜRKÜTEN RAKAM, 34 HİV VİRÜSÜ TAŞIYICISI VAR!
KKTC’DE İÇİN ÜRKÜTEN RAKAM, 34 HİV VİRÜSÜ TAŞIYICISI VAR!

KKTC’DE İÇİN ÜRKÜTEN RAKAM, 34 HİV VİRÜSÜ TAŞIYICISI VAR!

34 AIDS vakası

A+A-

 

34 KİŞİ KONTROL ALTINDA: Cinsel yolla bulaşan hastalıklardan AİDS tehlikesi her geçen gün artıyor. Ülkemizde ise şu an itibarıyla 34 KKTC vatandaşının HIV virüsü taşıdığı ve bakanlık kontrolü altında tedavilerinin sürdüğü bilgisine ulaşıldı.

AİDS VAKALARINDA ARTIŞ: AİDS vakalarında ciddi bir artış olduğu öğrenildi. Sağlık Bakanlığı tarafından geçen yıl 30 Kasım 2013 tarihinde yapılan açıklamada 26 vatandaşının HIV virüsü taşıdığı ifade edilirken 1 yıl içerisinde toplam 8 kişinin daha AİDS hastalığına yakalandığı tespit edildi.

Ülkemizde 34 AİDS vakası olduğu öğrenildi. Sağlık Bakanlığı’ndan edinilen bilgiye göre, tespit edilen ve Devlet Hastanesi’nde tedavileri sürdürülen 34 vaka bulunuyor.

Dünya Sağlık Örgütü’nün (DSÖ) verilerine göre, dünyada 35 Milyon kişi HIV virüsü taşıyor. KKTC’de ise şu an itibarıyla 34 KKTC vatandaşının HIV virüsü taşıdığı ve bakanlık kontrolü altında tedavilerinin sürdüğü bilgisine ulaşıldı.

KKTC’DE 34 HİV VİRÜSÜ TAŞIYICISI VAR

Sağlık Bakanlığı’ndan edinilen bilgiye göre, şu an itibarıyla ülkede 34 KKTC vatandaşının HIV virüsü taşıdığı belirtiliyor. Sağlık Bakanlığı’na bağlı Devlet Hastanelerinin kontrolünde, 34 HIV virüsü taşıyan kişinin bulunduğu ifade edilirken, bu AİDS hastalarının tıbbi ve ilaç tedavilerinin devam ettiği belirtildi.

AİDS VAKALARINDA ARTIŞ

Geçen yıl ile karşılaştırıldığında AİDS vakalarında ciddi bir artış olduğu göze çarpıyoröğrenildi. Sağlık Bakanlığı tarafından geçen yıl 30 Kasım 2013 tarihinde yapılan açıklamada ise, 26 KKTC vatandaşının HIV virüsü taşıdığı ve tedavilerinin sürdüğü ifade edilmişti. 1 yıl içerisinde toplam 8 kişinin daha AİDS hastalığına yakalandığı belirtildi. Öte yandan uzmanlar bu hastalığa yakalanan ancak hastalığı taşıdığından haberi olmayan vakaların da olabildiğine dikkat çekiliyor.

30 YILDA 30 MİLYON KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Dünya Sağlık Örgütü’nün (DSÖ) verilerine göre, dünyada 35 Milyon kişi HIV virüsü taşıyor. Aids hastalığının dünyada ilk kez 1985 yılında görüldüğü ve bu hastalığın daha çok Güney Afrika’da görüldüğü, 30 yılda 30 Milyon’dan fazla kişinin hayatını kaybettiği belirtiliyor.

AIDS’TEN KORUNMANIN YOLLARI…

Uzmanlar, HİV virüsü taşıyıp taşımadığını bilmeyen kişi veya kişilerle cinsel ilişkide kondom kullanılmasının önemine vurgu yapıyor. Tek eşliliğe dikkat edilmesi gerektiğine dikkat çekilirken, kontrol edilmemiş kan ve kan ürünlerinin kesinlikle kullanılmaması gerektiği ifade ediliyor. Şırınga, iğne, piercing, dövme, jilet, manikür, pedikür aletleri ve her türlü delici ve kesici alet başkalarıyla paylaşılmamalıdır. Çiftler evlilik ve hamilelik öncesinde AIDS testi yaptırmalıdırlar. HIV pozitif kişi, test sonucunu öğrendikten sonra kesinlikle kan vermemelidir. Açık yaralar, vücuda mikrop/virüs/bakteri girişini engellemek için bantla kapatılmalıdır.

Detay

 

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.