1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KKTC'DE İLK KEZ!
KKTC'DE İLK KEZ!

KKTC'DE İLK KEZ!

Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Hastanesi’nde

A+A-

LEFKOŞA DEVLET HASTANESİNDE BABADAN OĞULA YAPILAN NAKİL BAŞARILI  OLDU

İZBUL: “KKTC’DE YAPILAN İLK BÖBREK NAKLİNİN BAŞARILI OLMASI GURUR VERİCİ”

Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Hastanesi’nde babadan oğla yapılan ilk böbrek nakli başarılı oldu. Hastanın tabucu edilebilecek duruma geldiği belirtildi.

Sağlık Bakanı Salih İzbul, KKTC yapılan ilk böbrek naklinin başarılı olmasından gurur ve mutluluk duyduklarını  söyledi.

Sağlık Bakanı Salih İzbul, KKTC’de ilk kez geçen hafta gerçekleştirilen böbrek nakli uygulaması hakkında Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi toplantı salonunda düzenlediği basın toplantısında,  bugün çok güzel bir olayı paylaşmak üzere toplanıldığını ifade etti.

Yıllar önce ilk defa by-pass ameliyatlarının yapıldığında aynı heyecanı yine duyduklarını dile getiren İzbul, “şu anda sevinerek görüyorum ki by-pass ameliyatı da rutine girerek dünya standartları çerçevesinde ameliyatlar yapılmaktadır” dedi.

Bugün de ilk kez bir organ nakli ameliyatının gerçekleştirilmesinin sevincini yaşadıklarını anlatan İzbul, canlıdan canlıya gerçekleşen ameliyatın sorunsuz olması ve hastanın taburcu edilebilecek duruma gelmesinin önemini vurguladı.

Bu gibi ameliyatların çok önceleri yapılması gerektiğini de söyleyen İzbul, “geç oldu, güç oldu ama iyi oldu” dedi.

Organ nakli yasasının geçirilmesi döneminde kendisinin de Milletvekili olarak bulunduğunu ve yasa çalışmalarına katkı koydukları süreci de anlatan İzbul, bu ameliyatı gerçekleştiren ve katkı koyan herkese teşekkür etti.

KAMİLOĞLU

Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi Başhekimi Ramadan Kamiloğlu ise, hastanenin pek çok bölümünün organize bir şekilde çalışarak bir ilke daha imza attığını dile getirerek, “ülkemizde yasa, tüzüklere ve her şeye uyularak canlıdan canlıya organ nakli ilk kez yapıldı. İlgili herkese teşekkür ederim” dedi.

OYGAR

Nefroloji uzmanı Dr. Düriye Deren Oygar da, 12 yaşından beri böbrek yetmezliği olan ve şu anda 22 yaşında olan hastanın böbrek vericisi olan babasının da 47 yaşında olduğunu dile getirerek, ameliyatın başarılı olduğunu belirtti.

Hastanın bir iki gün içerisinde taburcu olabileceğini söyleyen Oygar, ameliyatın KKTC’de yapılan ilk canlı organ nakli olduğunu ve bu  nakilin yapılabilmesi için de çok uzun bir süreç yaşandığını anlattı.

Nakil yapılabilmesi için 7-8 yıl uğraş verildiğini dile getiren Oygar, nakil için yapılan çalışmalara katkı koyan hekimlere, laboratuar çalışanlarına, diyaliz, üroloji servisi hemşirelerine ve özellikle nakil yasası çalışmalarında emeği geçen Sağlık Bakanlığı, Meclis ve Tabipler Birliği’ne kendilerine yardım ederek nakil yapmayı başarmalarını sağladıkları için teşekkür etti.

BAYRAKTAR

Üroloji uzmanı Dr. Necmi Bayraktar, 28 Temmuz 2015 tarihinde, Hacettepe Hastanesi’nden gelen profesör ve doçentlerden oluşan bir ekiple birlikte babadan oğula olmak üzere canlıdan canlıya böbrek nakli ameliyatının başarılı olarak gerçekleştirildiğini kaydetti.

Ameliyatta herhangi bir komplikasyon gerçekleşmediğini, takip edilen günlerde de bir sorun yaşanmadığını anlatan Bayraktar,  hastanın taburcu olma aşamasına geldiğini belirtti.

 

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum