1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KKTC'DE İLK KEZ DÜZENLENDİ!
KKTC'DE İLK KEZ DÜZENLENDİ!

KKTC'DE İLK KEZ DÜZENLENDİ!

Kuzey Kıbrıs’ta ilk kez düzenlenen OyaKamp;

A+A-

 

Farklı gelişen bireyler için Kuzey Kıbrıs’ta ilk kez düzenlenen Otistikler Yaşamla Bütünleşme Kampları (OyaKamp) - Kıbrıs 2014, kapanış şöleniyle tamamlandı.

OyaKamp’tan yapılan açıklamaya göre, hedefi farklı gelişen bireylerin, tatil ortamında, sosyal entegrasyonu ve bağımsız yaşama geçişlerini desteklemek olan kamp, 14-21 Eylül tarihlerinde Girne Onar Village’de yer aldı.

Doç. Dr. Biran Mertan, Uzman Psikolog Fatoş Özeylem, Sevgi Beyköylü ve Asaf Şenol’dan oluşan bir grup gönüllünün girişimi, Türkiye Otistikler Derneği’nin destek, katkı ve ortaklığı ile Vakıflar İdaresi sponsorluğunda düzenlenen kamp süresince, Kuzey Kıbrıs ve Türkiye’den farklı gelişen bir grup kampçı Uluslararası Akdeniz Pişmiş Toprak Sempozyumu’na, Kuzey Kıbrıs Klasik ve Spor Otomobil Kulübü’nün etkinliğine ve Esentepe Sivil Savunma Tesisleri’nde su oyunlarına katıldı.

Kamptakiler için Girne, Karpaz ve Lefkoşa’ya geziler düzenlendi; müzik, resim ve sanat atölyelerinde etkinlikler yapıldı.

OyaKamp-Kıbrıs 2014’ün konuşmaların yapıldığı ve katılımcılara belgelerinin verildiği kapanış gecesi etkinliğinde, farklı gelişen gençlerin gösteriler sunduğu da belirtildi.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.