1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KKTC'DE İLK OLACAK!
KKTC'DE İLK OLACAK!

KKTC'DE İLK OLACAK!

KKTC'de ilk olacak;

A+A-

KKTC ORMANCILIK FAALİYETLERİ EYLEM PLANI ÇERÇEVESİNDE, 30 HEKTARLIK BİR ALANDA KURULACAK BAL ORMANINDA, KEÇİBOYNUZU, ERGUVAN, ALIÇ, OKALİPTUS, DEFNE, LAVANTA, YALANCI AKASYA, KUŞDİLİ, NAR, JAPON GÜLÜ, ALTINÇANAĞI, TAFLAN, DAĞ MUŞMULASI, PALMİYE, ILGIN, HATMİ, ÇINAR, AKASYA, GÜLİBRİŞİM, FISTIKÇAMI, SERVİ VE SEDİR FİDANLARI DİKİLECEK

KKTC'Lİ ÇİFTÇİLERE 5 BİN CEVİZ VE 5 BİN BADEM FİDANI DAĞITAN TÜRKİYE, YAVRU VATANDAN GELEN TALEP ÜZERİNE 10 BİN CEVİZ FİDANI DAHA GÖNDERECEK

Türkiye ağaçlandırma faaliyetlerinde de KKTC'nin yanında yer alıyor.

Bu kapsamda, KKTC'nin ilk bal ormanını, Türkiye Orman ve Su İşleri Bakanlığı kuracak.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, geçtiğimiz günlerde Türkiye ile KKTC arasında Ormancılık Alanında Yardım ve İşbirliği Protokolü imzalandı.

Bu protokol kapsamında hazırlanan ve 2014-2018 yıllarını kapsayan KKTC Ormancılık Faaliyetleri Eylem Planı çerçevesinde, KKTC'de ilk bal ormanının kurulmasına karar verildi.

Bu oluşum için görevlendirilen bir teknik ekip, yerinde incelemeler yaparak, daha önceden çıkan bir yangında yanan 10 hektarlık bir sahanın da içinde bulunduğu 30 hektar büyüklüğündeki alanın bal ormanı olarak kurulmasını kararlaştırdı.

Söz konusu bal ormanında, keçiboynuzu, erguvan, alıç, okaliptus, defne, lavanta, yalancı akasya, kuşdili, nar, japon gülü, altınçanağı, taflan, dağ muşmulası, palmiye, ılgın, hatmi, çınar, akasya, gülibrişim, fıstıkçamı, servi ve sedir fidanları dikilecek.

Öte yandan Türkiye, KKTC ormanlarında gelir getirici türdeki ağaç miktarının artırılması amacıyla geçen yıl KKTC Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı Orman Dairesi Müdürlüğü vasıtasıyla KKTC'li çiftçilere 5 bin ceviz ve 5 bin badem fidanı dağıttı.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı, KKTC'ye Türkiye'den gidecek olan su ile sulamaya açılacak çok büyük miktardaki tarım arazisindeki çiftçilerden gelen yoğun talep nedeniyle 10 bin ceviz fidanını daha KKTC'ye gönderecek.

Diğer taraftan, KKTC Su Temin Projesi kapsamında, baraj bölgesi ağaçlandırması yapılması için KKTC'ye 7 bin fıstık çamı, 3 bin mavi servi ve 5 bin servi fidanının gönderilmesi kararlaştırıldı.

Tak

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.