1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KKTC'DE İNANILMAZ OLAY! KAFATASI ARANACAK!
KKTC'DE İNANILMAZ OLAY! KAFATASI ARANACAK!

KKTC'DE İNANILMAZ OLAY! KAFATASI ARANACAK!

KKTC'DE İNANILMAZ OLAY! KAFATASI ARANACAK!

A+A-

Bakanlar Kurulu ‘Geçitkale Mezarlığı’ndaki Mezarın Açılması ve Tekrar Defnedilmesine ilişkin Emirname’ yayınladı, Merkez Kaymakamlığı Emirnameyi Başsavcılığa gönderdi.

Bakanlar Kurulu  ‘Geçitkale Mezarlığı’ndaki Mezarın Açılması ve Tekrar Defnedilmesine ilişkin Emirname’ yayınladı, Merkez Kaymakamlığı Emirnameyi Başsavcılığa gönderdi.


Merkez Kaymakamı Salih Gökpınar, Bakanlar Kurulu’nun emirname yayınladığını anımsatarak emirnamenin de dün itibarıyla işlemin başlatılması için Başsavcılığa gönderildiğini belirtti.

“Savcılık yürütecek…”
Dağıtım yapıldıktan sonra Emirname’de belirtildiği üzere Savcılık, Polis, belediye yetkilileri, mezarlık sorumluları, sağlık ekibi ve bir din adamı nezaretinde mezarın açılması için gerekli işlemlerin yapılacağını ifade eden Merkez Kaymakamı Gökpınar, iddialara ilişkin incelemenin Savcılık tarafından yürütüleceğini kaydetti.
Merkez Kaymakamı Salih Gökpınar, Mağusa Kaymakamlığı’nın da savcılığa gerekli desteği vereceğinin altını çizdi.

‘Başkan Buhara mezar açtırdı’ iddiası
Geçitkale Belediye Başkanı Kıvanç Buhara’nın, o dönemde “Diş Hekimliği” eğitimi gören oğlu için, belediye işçisi üç kişiye, bir mezar açtırıp mezardan kafatası aldığının iddia edilmişti.
2011 yılında yaşandığı söylenen olayı yaşayan görgü tanıkları konuşmuş polis konuyla ilgili soruşturma başlatmıştı. 
Mezarı alarak kafatasını aldığını iddia eden belediye işçilerinden Sonuç Kunna, gazetemize ulaşarak, yaşananları sindiremediğini ve olayı tüm kamuoyu ile paylaşmak istediğini belirtmiş ve yaşadıklarını paylaşmıştı.
“Kafatasını kendi elimle Kıvanç Buhara’ya verdim” diyen Kunna’nın ürperten iddiaları kamuoyunda şok etkisi yaratmıştı. 
Olayın basına yansımasının ardından ise mezarda yatan kişinin ailesi de bir açıklamada bulunarak, gerekenin yapılmasını ve olayla ilgili suçluların derhal yargıya taşınması talebinde bulunmuştu.

Mezar açılacak… İnceleme ve tespit…
Emirname, Geçitkale Mezarlığı’ndaki mezarın belediye çalışanları tarafından, mezarlıkta bulunan ve kime ait olduğu tespit edilemeyen bir mezarı, dozer ile açtıktan sonra, mezardaki insan iskeletinin kafatasının alınmış olduğuna dair yapılan şikayetin incelenmesi ve tespit yapılması için mezarın açılması ve yeniden defin işlemlerine ilişkin kuralları düzenlemek amacıyla hazırlandı.

YD

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.