1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. "KKTC'DE İŞLER TORPİL VE RÜŞVETLE DÖNÜYOR!"
"KKTC'DE İŞLER TORPİL VE RÜŞVETLE DÖNÜYOR!"

"KKTC'DE İŞLER TORPİL VE RÜŞVETLE DÖNÜYOR!"

"Ülkede torpil, adam kayırma, rüşvet ve sistemsizliğin dik alası yaşanıyor!"

A+A-

Yeni Bakış'tan Özlem Çİmendal'ın haberine göre; Vatandaş, ülkede torpil, adam kayırma, rüşvet ve sistemsizliğin dik alasının yaşandığını vurguladı. Vatandaş, tüm bu olumsuzlukların KKTC’de fazlası ile hissedildiğini dile getirerek, ülkenin topyekun toparlanmaya gitmesi gerektiğini savundu.  

Bayar Hacıosman: “Rüşvet yok diyemeyiz”

“Ülkede ne ararsanız var. Adalet ve sistemde gerçekten ciddi problemler var. Partizanlık, adam kayırma had safhada. Rüşvet birebir gözümüzle göremediğimiz ancak söylemsel olarak zaman zaman gördüğümüz bir olay. Bu kadar adaletsizliğin olduğu yerde rüşvet de yok diyemeyiz gibime geliyor.”

 

Tuncay Gökçe: “Artık herkes her işini torpil, rüşvetle hallediyor” 

“Kıbrıs’ta torpil de rüşvet de var. Adam kayırma, eşe dosta, tanıdığa torpil sağlama hep bizim ülkemizde. Artık neredeyse doğru giden bir şey yok gibi. Her şey sarpa sarmış durumda ülkede. Ülkenin her kurumunda bir torpil var. Kimin arkası sağlamsa, yüksek yerlerde bir tanıdığı varsa olmayan işi yok. Herkes her işini torpil, rüşvetle halleder hale geldi. Adalet yok.”

 

Fatma Önlem: “Torpil işe yaramazsa rüşvet var” 

“Adaletsiz ve sistemsiz bir yapıda yaşıyoruz maalesef. Ülkede torpil de adam kayırma da rüşvet de var. Torpiliniz yoksa hiçbir yerde ekmek yok size artık. Torpil olmadı rüşvet var. Yani ülkede yok yok her şey var. Dayınız yoksa arkanızda, sağlam değilse dayandığınız arkanız hiçbir işiniz yürümez memlekette.”

 

Kenan Haşimoğlu: “KKTC’de yok yok, her şey var”

“Toplum olarak artık doğru olana değil, haksızlığın var olduğu bir yapının doğru olarak algılandığı bir ortama inandırıldık artık. Doğru ve dürüstçe davranıp hareket ettiğiniz zaman sanki hiçbir ilerleme kaydedemeyecekmişsiniz gibinize geliyor. Bence bunda gördüğümüz örnekler bizi çok etkiliyor. Biri torpille en güzel yerlere gelip güzel bir hayat sürerken, diğeri çalışıp çabalayıp yine de bir şey elde edemiyor. Ülkemizde artık herkes kolay yolu seçip kısa yoldan çıkar elde etme peşinde. Hal böyle olunca da torpil de adam kayırma da rüşvet de doğal olarak çok rahat hayata geçiyor. KKTC’de yok yok, her şey var.”  

 

Yusuf Çağımlı: “Torpilin, rüşvetin sistemsizliğin olmadığı yer kalmadı” 

“Adaletsizliğin torpilin, rüşvetin sistemsizliğin olmadığı ülke ya da yer kalmadı gibi. Kıbrıs nispeten diğer yerlere göre daha da küçük olması sebebi ile bu tarz olaylarda çok göze çarpmıyor. Ama bu olmadığı anlamına da gelmiyor.”

 

Ünal Garabli: “Ülkede torpil, rüşvet iddiaları had safhada”

“KKTC’nin her alanda ciddi bir toparlanmaya gitmesi gerekiyor artık. Bu sistem böyle gitmemeli. Her alanda bir torpil, bir adam kayırma, bir rüşvet iddiası var. Sistemsizlik deseniz had safhaya ulaşmış durumda ülkede.”     

 

Sıdıka Garabli: “İşinizi halledeceğiniz tanıdığınız yoksa hiçbir işiniz olmaz” 

“Ülkede artık her iş torpil ve rüşvet, adam kayırmayla döner oldu. Tanıdığınız birileri varsa en güzel işe de sahip olursunuz en rahat hayatı da yaşarsınız. Tanıdığınız yoksa hiçbir işiniz doğru dürüst yürümez. Hep bir kolaya kaçma hep bir adaletsizlik var ülkede. Her alanda artık böyle.”

 

Sıdıka Kireçdağlı: “Susarsanız kafanıza vurup ekmeğinizi alırlar”

“Ben hakkımı arayan bir yapıdayım. Rüşvet, torpil, adam kayırma ile de belki o nedenle pek karşılaşmadım. Ben hakkımın peşinden gidip kimseye kendimi ezdirmem. Susup oturan bir yapınız olursa bu memlekette kafanıza vurup ekmeğinizi elinizden çok kolay alırlar.”

 

İzzet Hüseyin: “Ülke her alanda kötüye gidiyor” 

“Ülkede büyük bir adaletsizlik var her alanda. Torpil de var adam kayırma da var. Her şey var açıkçası. Artık bu yapıdan vazgeçmemiz gerekmekte diye düşünüyorum. Ülke her alanda kötüye doğru gidiyor. Herkesin artık silkelenip kendine gelmesi gerekiyor.”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.