1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KKTC'DE KAÇAK OLAN 5 KİŞİ ARANIYOR!
KKTC'DE KAÇAK OLAN 5 KİŞİ ARANIYOR!

KKTC'DE KAÇAK OLAN 5 KİŞİ ARANIYOR!

Beyaz bir van araçla kaçtılar

A+A-

Yasa dışı olarak ülkeye giriş yaptıkları gerekçesiyle önceki gün gözaltına alınan Suriye vatandaşı iki kişi, dün mahkemeye çıkarıldı, onlarla birlikte olduğu belirtilen 5 kişiye ise halen ulaşılamadı.

Güren TİLKİ

Yeşilırmak’ta önceki gün, ülkeye yasa dışı yollarla giriş yaptıkları gerekçesiyle Lefke Polis Karakolu ekipleri tarafından gözaltına alınan Suriye vatandaşı iki kişi dün tutukluluk talebiyle mahkemeye çıkarıldı. Onlarla birlikte ülkeye kaçak giriş yaptıkları belirtilen ve halen arama çalışmaları süren diğer 5 kişinin ise beyaz bir van araçla kaçtıkları tespit edildi. Polis, şimdi kayıp 5 Suriyeli ile onların kaçmasına yardım eden beyaz van aracı tespit etmeye çalışıyor.

Polis tarafından tercüman aracılığıyla sorgulanan gözaltındaki iki Suriyeli’nin, 7 kişi olarak yaklaşık 6 metrelik bir sandalla, Güney
Kıbrıs’a gitmek için Mersin’den yola çıktıklarını ve bilmedikleri bir sahile bırakıldıklarını söyledikleri öğrenildi. Karaya çıktıktan sonra 5 arkadaşlarının beyaz bir van araca bindirildiğini, kendilerinin ise burada bırakıldıklarını anlatan Suriyelilerin, amaçlarının Güney Kıbrıs’a giderek orada çalışmak olduğunu söyledikleri bildirildi.

3 gün tutuklu kalacaklar

Yeşilırmak’ta gözaltına alınan 2 Suriyeli dün Güzelyurt Kaza Mahkemesi Ceza Davaları Yargıcı Rauf Kürşad’ın huzuruna çıkarıldı.

Lefke Polis Karakolu adına olayın tahkikatını üstlenen polis memuru Hüseyin Sebatlı, Başsavcılığın tanığı olarak mahkemede yeminli şahadet vererek, meselenin olgularını anlattı.

Polis memuru Sebatlı, Suriyelilerin hangi bölgeden adaya çıkış yaptıklarının henüz tespit edilemediğini, zanlıların verdiği beyanlar doğrultusunda soruşturmanın devam ettiğini kaydetti. Diğer Suriyelileri taşıyan beyaz van aracın henüz Güney Kıbrıs’a geçmediği inancında olduklarını aktaran Sebatlı, bu aşamada, tahkikatın selameti için zanlıların 3 gün süreyle tutuklu kalmalarını talep etti.

Sunulan şahadete itiraz olmaması üzerine, meselenin ciddiyetine dikkat çeken Yargıç Rauf Kürşad, istenilen tutukluluk süresine onay verdi.

Kıbrıs

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.