1. HABERLER

  2. SPOR

  3. KKTC'DE KALECİLERİN KARNELERİ
KKTC'DE KALECİLERİN KARNELERİ

KKTC'DE KALECİLERİN KARNELERİ

Ligde oynadıkları maçlara göre kalesine en az gol görme ortalamalarına sahip kaleciler;

A+A-

Ligde oynadıkları maçlara göre kalesine en az gol görme ortalamalarına sahip kaleciler ilk üç içerisinde yer alan takımlardan çıktı.


K-Pet Süper Lig’de 26 haftalık normal periyotta 14 takımda 25 farklı kaleci görev aldı. Bu kalecilerin 4 tanesi 26 maçın tamamında da forma giyerken, 1 tanesi 25 maç, 2 tanesi 24 maç ve 1 tanesi 23 maçta forma giydi. Ligde oynadıkları maçlara göre kalesine en az gol görme ortalamalarına sahip kaleciler ilk üç içerisinde yer alan takımlardan çıktı. İlk sırada Ali Duvarcı, ikinci sırada Ufuk Şimşek ve üçüncü sırada Mehmet Özeralp bulunuyor

Duvarcı 0,6 ortalama ile zirvede

Kaleciler arasında en az gol görme ortalamasına sahip isim şampiyon Yenicami’nin kalecisi Ali Duvarcı oldu. Duvarcı 25 maçınta kalesinde 15 gol görürken 0,6 gol yeme ortalamasına sahip oldu. İstikrarlı tablosu ile dikkat çeken Duvarcı oynadığı 25 maçın 15 tanesini kalesinde gol görmeden tamamlama başarısı gösterdi.

Şimşek ikinci, Özeralp üçüncü

Deneyimli kaleci Ali Duvarcı’nın ardından kalesinde en az gol görme ortalamasına sahip isim genç kaleci Ufuk Şimşek oldu. Küçük Kaymaklı’nın bu sezon 13 karşılaşmasında kaleye geçen Ufuk, bu maçlarda 8 kez gol yedi. 0,61’lik ortalaması ile dikkat çeken genç eldiven, 13 maçın 6 tanesini gol yemeden tamamladı. Ufuk Şimşek’in ardından Lefke file bekçisi Mehmet Özeralp gol yeme ortalamasında üçüncü sırada yer aldı. Ligde 24 maçta forma giyen Özeralp bu maçlarda kalesinde 23 gol görürken 0,95 ortalamaya sahip oldu.

G.Gücü kalecileri alt sıralarda
Bu sezon Süper Lig’e veda eden Gençlik Gücü’nde sezon boyunca kaleyi üç isim korudu. Zihni Şago, Hüseyin Molla ve Ferhat Oğlak kalelerinde gördükleri gollerin ortalaması ile en çok gol gören kaleciler arasında yer aldı. Zihni Şago 8 maçta kalesinde gördüğü 25 golle 3,1 ortalamaya sahip olurken, Hüseyin Molla 12 maçta kalesinde gördüğü 49 golle 4,08’lik ortalamaya sahip oldu. Ligin ikinci devresinde transfer edilen ve 6 maçta 30 gol yiyen Ferhat Oğlan ise 5 gol ortalamasına sahip.

Golsüz maç tamamlayanlar
Ligin 26 haftalık döneminde oynadıkları maçlarda kalelerinde gol görmeden maç tamamlayanlar sıralamasında Ali Duvarcı yine ilk sırada yer alıyor. Duvarcı 25 maçın 15’inde kalesinde gol görmedi. Duvarcı’nın ardından Mehmet Özeralp 24 maçın 11 tanesini gol görmeden tamamlarken, Hasan Piro 26 maçın 10 tanesinde kalesini gole kapadı.

Piro kalesini gole kapadı
Bu sezon ligde kalesini en uzun süre gole kapatan kaleci Çetinkaya file bekçisi Hasan Piro oldu. Piro ard arda 6 karşılaşmada kalesinde gol görmezken, zaman bazında 643 dakikalık bir bölümde de gol yememiş olarak bu alanda ilk sırada yer aldı. Piro’nun ardından K.Kaymaklı kalecisi Ufuk Şimşek geldi. 5 maçlık bir gol yememe serisi yakalayan Şimşek, zaman bazında da 517 dakika kalesini gole kapadı. Şampiyon Yenicami’de Ali Duvarcı 4 maçta kalesini gole kapatırken zaman bazında 411 dakikalık bir dilim yakalasa da 3 maç kalesinde gol görmeyen Zeki Çetinkol, Duvarcı’dan daha fazla gol yemeden kalesinde görev yaptı. Çetinkol zaman bazında 438 dakikalık bir gol yememe oranına sahip.

YD

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.