1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KKTC'DE KENDİ EVLERİNDE CAN PAZARI!
KKTC'DE KENDİ EVLERİNDE CAN PAZARI!

KKTC'DE KENDİ EVLERİNDE CAN PAZARI!

Bölge sakinleri korkuyla geceyi başka bölgelerde kalan ailelerinin yanında geçirdi...

A+A-

 

Hamitköy Vatan Sokak’ta bulunan  Aknar Sitesi’nin istinat duvarı, birkaç gündür KKTC’yi  etkisi altına alan aşırı yağış  ve  fırtınanın etkisiyle çöktü.

Çökme sonucu oluşan toprak kaymasında, bazı site sakinleri evlerinin çökeceği korkusuyla geceyi başka bölgelerde kalan ailelerinin yanında geçirdi.

Yaşanılan olayın ardından Sivil Savunma yetkilisi, Lefkoşa Kaymakamı ve Lefkoşa Türk Belediyesi Başkanı bölgede incelemelerde bulunarak site sakinleriyle görüştüğü öğrenildi sözünü verdiği iddia edildi.

Tehlike arz ediyor

Site sakinleri ve bölgeden geçen vatandaşlar için büyük tehlike arz eden çöken duvar, yolun yarısına kadar güvenlik şeridi çekilip kapatılmış olsa da kökten çözüm bekliyor.

Vatandaş çağrıda bulundu

Evlerinde kalmaktan korkan vatandaşlar duruma tepki göstererek, belediye ve kaymakamlığın bir an önce bu duruma çare bulması için çağrıda bulundu. Dün Lefkoşa Türk Belediyesi İmar Şubesi ekipleri de sabah saatlerinde duvarın çöktüğü noktaya gelerek incelemelerde bulundu.

Site sakinleri müteahite güvenmiyor

Belediye ve Kaymakamlığın çöken duvarı yeniden öreceğini söyleyen vatandaşlar, aslında bunu  Müteahit Süleyman Aknar’ın üstlenmesi gerektiği üzerinde durdu.  Diyalog’a konuşan site sakinleri, Süleyman Aknar’ın çöken isitinat duvarını yapmayacağını, duvarın çökmesinin ardından  bölgeye gelerek ‘Duvarı devlet yapar, siz hiç merak etmeyin’ dedikten sonra gittiğini iddia etti.

Müdahale edilemiyor

Öte yandan, bölgede incelemelerini sürdüren belediye çalışanları, hala çökme ve toprak kayması devam ettiği için müdahale edemiyor.

Site sakinleri ne dedi?

Alper Doğanalp : Devlet yapar merak etmeyin

Siteyi yapan Müteahhiti Pazartesi günkü yağmurdan sonra aradık. Kendisine duvarın çökeceğini, gelip bakması gerektiğini söyledik. Ama o bize, ‘Çökmez, çökmez. Merak etmeyin’ diyerek işi olduğunu söyledi. Duvarın çöktüğü gün ise yanında dört kişiyle geldi ve inceledi. Sitede kalan bazı arkadaşlarla  konuştu ve onlara, ‘ Devlet yapar merak etmeyin’ diyerek gitti.


Ötüken Öcal: Müteahhite güvenmiyoruz

Ben 8 yıldır çocuklarım ve eşimle bu sitede kalıyorum. Bu istinat duvarı da 9 yıl önce yapıldı. Belediye ve kaymakamlık inceleme yaptığında duvarın müteahit hatası olduğunu belirledi. Kaymakamlık ile Müteahhit arasında zaten bir dava varmış, şimdi bir dava daha açılacak. Bize belediye ve kaymakamlık duvarı müteahhit yaptıracak dedi. Sorumlusu oymuş. Ama bizim ona güvenimiz yok.

Hasan Takar: Evimizde kalmaktan korkuyoruz

Bizim müteahhite güvenimiz yok. Belediye ve kaymakamlığın bu duvarı yapması gerek. Önceki gün müteahhit geldi ve ‘Ben değil, devlet bu duvarı yapacak’ dedi. Halbuki bize belediye başkanı ve kaymakamın dediği, ‘Buranın sorumlusu biziz, biz yapacağızdı’ Burada kalmaktan korkuyoruz. Evimiz çökecek, yol çökecek korkusuyla evde kalamaz olduk.


Birgül Öcal: Buna bir çare bulunmalı

Evimizde kalmaktan, çocuklarımızı dışarı çıkarmaktan korkuyoruz. Biran önce bunun sorumluları duvarı yapsın ya da buna bir çare bulsun.

Emine Emir: Yol kapalı

Yol önceki gün duvar çöktüğünden beri kapalı. Arabalar bile yoldan geçerken çekinerek geçiyor yol çökecek korkusuyla. Biz evlerimizde nasıl korkmayalım. Bir an önce bu sorun artık çözülsün. Belediye bize söz verdi, sözünü tutsun.

Diyalog

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.