1. HABERLER

  2. SAĞLIK

  3. KKTC'DE KORKUTAN SAĞLIK UYARISI
KKTC'DE KORKUTAN SAĞLIK UYARISI

KKTC'DE KORKUTAN SAĞLIK UYARISI

Aman dikkat o ciddi hastalık arttı.

A+A-

Kuzey Kıbrıs’ta beyin kanaması ve beyin tümörleri ile ilgili şikayetlerin arttığına dikkat çeken Dr. Ahmet Ebeoğlu, ciddi uyarılarda bulundu:

Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Dr. Ahmet Ebeoğlu, Kuzey Kıbrıs’ta beyin kanamaları ve tümörlerin arttığına dikkat çekerek, vatandaşların sağlıklı beslenmeye özen göstermesini istedi.

   Diyalog TV’de, Dr. Zafer Topukçu’nun yönettiği ‘Sağlıklı Diyaloglar’ programına konuk olan Ebeoğlu, bazı günler beyin kanamasıyla ilgili 5 ayrı hasta gördüklerini belirtirken, Kıbrıs’ta beslenmeye dikkat edilmediğini söyledi. En sık evre olan ergen tümörlerinin de görüldüğünü belirten Ebeoğlu, çocuk pediatrisinde de artık bu tümörlerin görülmeye başlandığını dile getirdi. 

Yaşanan sorunların azalabilmesi için yediklerimize ve içtiklerimize dikkat etmemiz gerektiğini ifade eden Dr. Ebeoğlu, yüksek tansiyonun kontrol altında tutulmasını önerdi.  

Yapay gıdaların alınması, tuz oranlarının yüksek olması, radyasyonların da tümörleri artırdığını söyleyen Ebeoğlu, özellikle beslenme tabiatına dikkat etmek gerektiğini belirtti.

Dr. Ebeoğlu, “Hızlı yemek yapma alışkanlığı geliştiği için kanser vakaları artıyor” dedi. 

Ebeoğlu, “Tansiyon yükseltici tuz, şeker, un, şekeri artırıcı, karaciğer enzimlerini yükseltecek, alkol, sigara, yağlı gıdalardan uzak durulması gerekir. Özellikle hormonlu gıdalardan, fazla tuz oranı yüksek olan yapay beslenmeye dikkat edilmesi gerekiyor. Diyet kola, bol şekerli asitli içecekler, pestisitli dediğimiz gıdalar büyük faktör. Bol su tüketmeye özen gösterilmeli” şeklinde konuştu.

Diyalog

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.