1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KKTC'DE KORKUTAN TELEFON ÇAĞRISI!
KKTC'DE KORKUTAN TELEFON ÇAĞRISI!

KKTC'DE KORKUTAN TELEFON ÇAĞRISI!

KKTC'de korkutan telefon çağrısı!

A+A-

 

Kişilerin kimlik bilgileri ve hesap bilgilerine ulaşmaya ve dolandırmaya çalışan “dolandırıcılık şebekesi” şimdi de KKTC’yi hedef aldı.

Kıbrıs 7/24 Sosyal Medya

KKTC’de faaliyete geçmek için görülen o ki izledikleri yol telefon ile aramak. Kısa bir süre önce  KKTC halkı Telefon dolandırıcılarına dikkat edilmesi gerektiği şeklinde uyarılmıştı.

Hatta, İstanbul Emniyet Müdürlüğü yetkilileri dolandırıcılık yapan şüphelilerin telefonla ararken bazı bilgisayar programlarını kullanarak 'Arayan kişinin numarası' olarak kendi istedikleri numarayı gösterebildiklerini belirtti.

İnternet üzerinden arama yapan şüphelilerin bu sayede cep telefonuna çaldığında 'Kim arıyor' diyor bakan kurbanların bir karakol numarası, bir adliye numarası, 155 Polis İmdat telefonunun numarası hatta kendi cep numarasını bile görmelerini sağladıkları öğrenildi. Şüphelilerin bu sayede kurbanlarına yönelik büyük bir inanılırlık kazandıkları öğrenildi. 

Bugün ise başarısız bir vurgun girişimi yaşanmış gibi görünüyor. Vatandaş yaşadığı olayı, sosyal medyada şu şekilde paylaştı;

telefon1.jpg

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.