1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KKTC'DE O HASTALAR ENDİŞELİ
KKTC'DE O HASTALAR ENDİŞELİ

KKTC'DE O HASTALAR ENDİŞELİ

KKTC'DE O HASTALAR ENDİŞELİ

A+A-

Ramazan ayına sayılı günler kaldı, thalassaemia hastalarını “kan bulamayacağız” endişesi sardı. Thalassaemia hastaları, kurum, kuruluş ve vatandaşlara “Lütfen kan bağışı yapın” çağrıda bulundu.

Thalassaemia hastaları, kısa süre sonra başlayacak olan Ramazan ayı münasebeti ile her yıl olduğu gibi bu yıl da kan bağışlarında düşüş yaşanacağını söyleyerek, kamuoyuna “Ramazan ayı başlamadan lütfen bağışta bulunun” çağrısı yaptı.

Yapılan kan bağışlarının kendileri için yaşamsal öneme sahip olduğunu kaydeden thalassaemia hastaları, her hastanın üç haftada bir 2 ünite kan alması gerektiğini, kan alma günü geçmiş bir en fazla 6 gün sağlıklı kalabileceğini ifade etti.


Thalassaemia hastaları, kan bağışı konusunda artan toplum duyarlılığı ile şu sıralar kan bankasında kan bulmakta zorluk yaşamadıklarını ancak oruç nedeni ile Ramazan ayında bağışların azalacağını, dolayısıyla kan bulmakta büyük sıkıntı yaşadıklarını söyledi. “Her gruptan kana ihtiyaç duyulduğunu dile getiren thalassaemia hastaları, artık kan bankasında mesai saatlerinin de hafta içi 19.00’a, Cumartesi günü 15.00’e uzatıldığını söyledi.


Sağlık Bakanlığı’na kan bankasının mesai saatlerinin uzatılması ile ilgili göstermiş olduğu hassasiyet nedeni ile teşekkür eden thalassaemia hastaları, Thalassaemia Merkezi’nin tadil edilmesini de memnuniyetle karşıladı.

***
Mesai saatleri uzatıldı


Thalassaemia Merkezi bünyesinde bulunan kan bankasının mesai saatlerinde bağışı kabul etmesi uzun yıllar kan vermek isteyen vatandaşların şikayet konusu oldu. Mesai saatleri nedeni ile kan bankasına bağışlar her yıl düştü.


Sağlık Bakanlığı konu ile ilgili şikayetleri değerlendirdi, uzun yıllar hafta içi 08.00-15.00, hafta sonu 08.00 - 13.30 mesai yapan kan bankasının mesai saatleri, hafta içi 08.00 – 19.00 hafta sonu (sadece cumartesi) 08.00-15.00 olarak yeniden düzenlendi.
***
Thalassaemia Merkezi tadil edildi


Lefkoşa’da 2010 yılında meydana gelen sel felaketinin ardından birçok bölümü adeta dökülen Thalassaemia Merkezi, yıllar sonra nihayet tadil edildi. Kan bankasını da bünyesinde barındıran merkez baştan aşağı sıvandı, tuğlaları dökülen tavan onarıldı.


Thalassaemia Merkezi’nde tuvaletler tamamen yenilendi, kan verme odaları, personel odası ve bahçe çıkış kapıları yenilendi. Merkezin iç ve dış cephesinde oluşan derin çatlaklar ise doldurulup kapatıldı.

***
Park sorununa çare yok


Thalassaemia Merkezi önünde engelliler için ayrılan park yeri sorununa ise bir türlü çözüm bulunamadı. Merkezin önünde engelli sürücüler için ayrılan üç araçlık park yeri, engelli olmayan sürücüler tarafından işgal edilmeye devam ediyor.


Hastanenin diğer bölümlerine giden engelli olmayan sürücüler, merkez önüne park ediyor,  Kan Bankası veya Thalassaemia Merkezi’nden hizmet almaya giden engelliler ise araçlarını park edecek uygun bir yer bulmak için tüm hastane avlusunu geziyor, merkeze bin bir güçlükle gidiyor.

Havadis

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.