1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KKTC'DE O MESLEĞİ YAPAN TEK KADIN O!
KKTC'DE O MESLEĞİ YAPAN TEK KADIN O!

KKTC'DE O MESLEĞİ YAPAN TEK KADIN O!

KKTC'DE O MESLEĞİ YAPAN TEK KADIN O!

A+A-
Asıl mesleği bankacılık olan Nil Canbulat, Kuzey Kıbrıs’ta hiçbir bayanın yapmadığı bir iş konusunda uzmanlaşma hayalini gerçekleştirdi.
 
Tek hayali, saatleri esnek bir işte çalışmak olan Canbulat, Limanlar Dairesi Müdürü eski Müsteşarı olan dayısının tavsiyesi üzerine hiç ummadığı bir dalda iş hayatına atıldı. Bankada çalıştığı günlerde, yaşadığı monotonluk nedeniyle sürekli iş kurma düşüncesinde olan Canbulat, hurdacılık (geri dönüşüm) sektörüne atıldı. Hurdalığa gelenlerin karşısında bir bayan görünce gözlerine inanamadığı bu sektörde büyük başarı kat eden Nil Canbulat, dayısının vefat etmesiyle her şeyin zorlaştığını ifade etti. Çok zor günler geçirdiğini kaydeden iş kadını, yaşadığı sıkıntılar nedeniyle  pes etmek üzereyken imdadına Bayındırlık ve Ulaştırma eski Bakanı Ahmet Kâşif’in yetiştiğini, sonrasında da iş hayatına tam gaz devam ettiğini dile getirdi. 

 

İşte Canbulat’ın hikâyesi;
 
Soru: Pek alışık olmadığımız bir durum genç ve güzel bir bayanın hurdacılık yapması bize kendinizi tanıtır mısınız? 
 
Cevap: İsmim Nil Yücel... Canbulat Lisesi ve DAÜ’den sonra 3 yıl Türk Bankasında çalıştım. Banka da çalıştığım 3 yıl hayatıma çok şey katmasına rağmen çok zor ve sıkıcıydı. Aklımda hep iş kadını olmak ve kimsenin yapmadığı bir iş kolunda uzmanlaşmak vardı. Tek hayalim vardı serbest çalışmak, saate bağlı yaşamamak ve bir şey üretmek. Bunu da kısmen de olsa başardım sayılır. Bu işe eski Limanlar dairesi müdürü ve emekli müsteşar olan dayım rahmetli Ergün Demirciler sayesinde başladım. Tamamen onun teşvik ve destekleri ile işi öğrendim ve devam ettirdim. Böyle bir iş dalından haberdar bile değilken kendimi bu sektörde buldum. 

 

Soru: Peki hangi yıl başladınız ve bu ilginç yolculukta neler yaşadınız zor olmadı mı? 
 
Cevap: 2000 yılında başladım ve o tarihten buyana de sayısız ihracat gerçekleştirdim. İş yerim Mağusa Serbest Liman Bölgesi’ndedir. Bu işi yapmak dediğim gibi dayım Ergün Demircilerin sayesinde oldu. 2004 yılında vefat ettikten sonra yola yalnız devam ettim. Başlarda çok zor oldu. Yeni bir iş yeri açmak için çok çaba sarf ettim. Önemli ölçüde finans sorunu vardı ve Devletin bütün makamlarını ve bütün bankaları dolaştığım halde kimseden yardım görmedim. Tam pes etmek üzereyken o dönemde milletvekilin olan Ahmet Kâşif gereken yardımın yapılmasını sağlayıp, bugünkü durumuma gelmeme sebep olan tek etkili isimdir. Geri dönüşüm, çağın mesleğidir ve bir ülkenin ne kadar çağdaş ve vizyon sahibi olduğu, gerçekleştirdiği geri dönüşüm sektörlerinden bellidir. Bizim ülkemiz hala daha olayın ciddiyetinin farkında olmadığı gibi bu konuda çağın çok gerisinde kalmıştır. Oysa bize toplayıcılar tarafından kamyonetlerle hurda gelir ve bunları arazimizde biriktirip Türkiye’ye ihracat yapıyoruz. Hurdayı buradan satın alıp İskenderun’a ihraç ediyorum.

 

Soru: Geri dönüşümün önemine de değinir misiniz lütfen?
 
 Cevap: Geri dönüşüm bugün süt ve süt ürünlerinden sonra ihracatta ikinci sıradır. Her yıl milyon dolarlık ihracat yapan bu sektöre gereken önem verilmediği gibi zaman zaman gerek çevreciler gerek bazı bilinçsiz insanlar tarafından baltalanmaya çalışılmaktadır. Çevreciler tarafından baş tacı edilmemiz gerekirken böyle de trajikomik bir durum vardır.

 

Soru: Peki, sosyal hayatınız da neler yaparsınız?
 
Cevap: Sosyal hayatımla ilgili şunu söyleyebilirim, hemen hemen haftanın 5 günü spor yapıyorum. Aktif olarak yaptığım kangoo jumps sporudur. Kıbrıs’ta bu sporu ilk ve tek yapan İnternational Master Trainer Sn. Tatiana Petrica Demiralp ile 4 yıl çalıştıktan sonra Aero Dans ve KJ eğitmenliği alarak bu spora profesyonel olarak devam etmeye başladım. Kendimi dünyanın en şanslı insanlarında biri olarak görüyorum. Çok sevdiğim bir işim, cennet gibi bir yerde iş yerim, çok severek yaptığım bir spor, harika bir ailem, harika çocuklarım Orhan ve Batuhan, asla vazgeçemediğim dostlarım ve bir de tabi ki olmazsa olmazlarım 4 ayaklı dostlarım Mate ve Bella hayattan daha ne isteyebilirim ki.
Diyalog
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum