1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KKTC’DE OY VERME İŞLEMİ BUGÜN BAŞLAYACAK
KKTC’DE OY VERME İŞLEMİ BUGÜN BAŞLAYACAK

KKTC’DE OY VERME İŞLEMİ BUGÜN BAŞLAYACAK

KKTC'de oy verme;

A+A-

 

Avrupa'da 21 ülkede 52 noktada kurulacak sandıklarda oy verme işlemi 25 ekim'de sona erecek

Türkiye'de 1 Kasım'da düzenlenecek 26. Dönem Milletvekili Genel Seçimi için oy verme işlemi KKTC de dahil Avrupa'nın bazı ülkelerinde bugün başlayacak. En fazla Türk vatandaşının yaşadığı Almanya'nın yanı sıra Avusturya, Belçika, Danimarka, Fransa, İsviçre ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ndeki seçmenler yarından itibaren 25 Ekim'e kadar oy kullanabilecek.

Avrupa'nın 21 ülkesinde 52 noktada kurulacak sandıklarda oy kullanma işlemi bütün ülkelerde 25 Ekim'de sona erecek. Kimi ülkelerde elçilik ya da konsolosluklarda sandıklar kurulurken, gurbetçiler bazı yerlerde ise sergi sarayları ve spor salonlarında oy verebilecek.

SINIR KAPILARINA SEÇİM SANDIKLARI KONULDU

Bu arada 1 Kasım'da gerçekleştirilecek Milletvekili Genel Seçimleri kapsamında yurt dışında yaşayan seçmenlerin gümrük kapılarında oy kullanabilmesi için hazırlıklar tamamlandı. Yüksek Seçim Kurulu (YSK) görevlileri tarafından Kapıkule Sınır Kapısı'ndaki geliş ve gidiş peronları ile Kapıkule Garı, Hamzabeyli, İpsala ve Dereköy sınır kapılarına birer sandık konuldu. Peronların camına 'oy kullanma yeri' yazısı asılırken, peronlara oy kullanma sırasında kullanılacak paravan ve bilgisayarlar getirildi. Öte yandan, geçiş yoğunluğu göz önünde bulundurularak Pazarkule Sınır Kapısı'na sandık konulmadığı öğrenildi. Ayrıca, seçimde görev alacak memurlara YSK görevlilerince bilgilendirme yapıldı.

 

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.