1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KKTC'DE PANİK! ....772 KİŞİ SINIR DIŞI EDİLDİ!
KKTC'DE PANİK! ....772 KİŞİ SINIR DIŞI EDİLDİ!

KKTC'DE PANİK! ....772 KİŞİ SINIR DIŞI EDİLDİ!

Cinsel ilişkiye girenler panik içinde;

A+A-

 

Elde edilen resmi verilere göre, geçtiğimiz yıl içinde 276’sı Türk, 496’sı 3’üncü Dünya ülkesi vatandaşı olmak üzere toplamda 772 kişi çeşitli nedenlerle sınır dışı edildi.

Sınır dışı edilenlerden163’ünde ölüme neden olabilen ciddi hastalıkların tespit edildiği bildirildi. 

İçişleri Bakanlığı Muhaceret Dairesi Müdürü Hasan Hacılar, ülkeden ihraç edilen kişilerin çoğunluğunun, öğrenci, turist veya işçi statüsündeki 3’üncü dünya vatandaşı olduğunu söyledi.

Hastalık nedeniyle ihraç edilen kişilerin toplamının 163 olduğuna dikakt çeken Hacılar, bu kişilerin 19’u nun Türkiye vatandaşı, 144 kişinin ise 3. Dünya ülkesi vatandaşı olduğunu belirtti.

Hastalığı kesinleşenler gönderildi

Bulaşıcı hastalık taşıdığı gerekçesiyle yurt dışı edilenlerde AİDS, Tüberkiloz, ve Hepatit C tespit edildiğine dikkat çeken Hacılar, bu gibi durumda olanların kısa sürede deport edildiğini ifade etti.

Sağlık Bakanlığı’na bağlı Temel Sağlık Dairesi tarafından bu kişilerin tespit edilerek Muhaceret Dairesi’ne bildirildiğini belirten Hacılar, gereken yasal işlem yapılarak ülkede bulaşıcı hastalıkların yayılmaması için kişilerin sınır dışı edildiğini söyledi.

137 kişi kaçak

Doğrudan Muhaceret Dairesi’ne bilgi verilerek ihraç edilenlerin 22’sinin Türkiye, 115’inin ise 3. Dünya ülkesi vatandaşı olduğunu belirten Hacılar, vatandaşlardan gelen şikayetlerin ciddiyetle değerlendirildiğini söyledi.

Hacılar;  ülkede kaçak olarak bulunduğu tespit edilen 137 kişinin 2014 yılı içerisinde gereken yasal işlemin yapılmasının ardından ihraç edildiğini kaydetti.

Ülkeye limanı olmayan yerlerden giriş yapan 2’si ni Türkiye, 66 diğer yabancı ülke vatandaşlarının sınır dışı edildiğini belirten Hacılar, bunlar arasında savaştan kaçanların da olduğuna dikkat çekti.

Suçlular cezaevinde

İşlediği suçtan dolayı mahkum edilen mahkumların ise 154’ünün Türkiye, 128’i nin ise diğer ülke vatandaşları olduğunu söyleyen Hacılar, bu kişilerin toplamının ise 282 olduğunu belirtti.

Kontrolsüz ilişki riskli

Görüşlerine başvurulan uzman doktorlar, son zamanlarda çeşitli gerekçelerle ülkeye gelen yabancı sayısında artış olduğuna dikkat çekerek, bunlarla cinsel ilişkiye girenlerin, daha sonra paniğe kapıldıklarını belirtti.

Uzman doktorlar, en ufak bir şüphe karşısında kontrol yapılmasını önerirken, cinsel ilişkide korunmanın şart olduğunu kaydetti.

Diyalog

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.