1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KKTC’DE PKK SİGARASI
KKTC’DE PKK SİGARASI

KKTC’DE PKK SİGARASI

uzun zamandır KKTC'ye kaçak yollarla giren ve satılan PKK sigarasının izi sürüldü...

A+A-

Ülkemize ithali yasak olan ve PKK terör örgütünün dağıtım ve taşınmasında aktif rol oynadığı “Prestige” marka sigara Kuzey Kıbrıs’ta ele geçti. Dün akşam Lefkoşa’da bir markete baskın düzenlendi.

Kaçak sigara olayında dün KKTC Gümrük Dairesi görevlileri ve Lefkoşa Polis Müdürlüğü’ne bağlı ekipler A.K Market’e baskın düzenledi. Ele konulan 77 karton kaçak sigara arasında 2 karton da “Prestige” marka sigara ele geçirildi.

PKK terör örgütünün sevk ve pazarlamasında aktif rol oynadığı ve örgütün gelir kaynaklarından biri olduğu Türkiye Cumhuriyeti istihbarat kaynaklarınca kanıtlanan “Prestige” marka sigaralar Kuzey Kıbrıs’ta. Kaçak sigara olayı ile ilgili dün akşam önemli bir gelişme yaşandı.

KKTC Gümrük Dairesi görevlileri ve Lefkoşa Polis Müdürlüğü’ne bağlı ekipler dün akşam Lefkoşa Surlar içinde kaçak sigaraların bulunduğu A.K Market’e baskın düzenledi.

Yapılan baskında 77 karton kaçak sigara ele geçirildi. Bu sigaralardan 2 kartonu “Prestige” marka çıktı. Market sahibi polis tarafından gözaltına alınarak hakkında soruşturma başlatıldı. Gümrük Dairesi ekipleri KKTC yasaları uyarınca kaçak sigaraları müsadere ederken, kaçak sigara bulunduran markete 37/83 Gümrük İstihsal Yasası 177. Madde gereğince 5 bin TL para cezası da kesti.

Gazetecilere saldırıyorlardı
Gazetenin yakın takibinde gerçekleşen kaçak sigara operasyonunda muhabirler, market sahipleri tarafından sözlü tacize uğradı. Ancak daha sonra fiziki saldırıya ulaşacak bir olayın yaşanması Lefkoşa Polis Müdürlüğü’ne bağlı CÖŞ ekipleri sayesinde önlendi.

Prestige ile PKK ilişkisi

Kaçak sigaraların Türkiye’ye sokulması ve dağıtımında terör örgütü PKK’nın aktif olarak rol aldığı, devletin birçok istihbarat raporlarında belirtiliyor. Öyle ki PKK, kaçak sigara taşıyan katırlardan katır başına 7 dolar haraç alıyor. Kaçak sigaraların en çok üretildiği ülkeler ise İsrail ve Rusya. Kaçak sigara pazarında Türkiye’de en çok satılan kaçak sigara markası Prestige “Kürtler Parlamenti” olarak da biliniyor. Bu sigaranın Türkiye’deki satış fiyatı 2.5 Lira olmasına rağmen, kaçak yollarla Kuzey Kıbrıs’a getirilen sigara burada 5 TL’ye satılıyor. Bu sigaranın Kuzey Kıbrıs’a ithali ise yasak.

Haberal Kıbrıslı

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.